Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu/sta
nu/sta
5 24.01.2019 18:53:03

Zahović mojstrsko, Vombergar zajokal! TAKOLE se je za Keka končala 'prva' selektorska naloga (video+foto)

NZS
Matjaž Kek je tudi uradno na tekmi začel svoj drugi mandat na mestu selektorja slovenske izbrane vrste.

Mariborskemu strategu sicer ni uspelo priti do zmage, saj se je dvoboj med B reprezentanco Slovenije in kitajsko U25 selekcijo končal z 2:2. 

Slovenci so prevladovali večji del srečanja in si ustvarili kar precej priložnosti. 

V prvem polčasu so Kekovi varovanci prišli do vodstva, potem ko je borbeni Amedej Vetrih podal do Luke Zahovića, ta pa je z roba kazenskega strela neubranljivo zadel v zgornji levi kot kitajskega vratarja.

Azijski predstavniki so nato po slabem pokrivanju v kazenskem prostoru slovenskih nogometašev prišli do izenačenja, ko je žoga v gneči našla prostega kapetana Juna Shuaija Liuja. 

V drugem polčasu je po podaji s kota Amirja Derviševića za novo vodstvo z 2:1 zadel Andres Vombergar, ki je ob prvencu za Slovenijo celo zajokal. 

Toda vodstvo ni bilo dolgotrajno, saj je že nekaj minut za tem za izenačenje z odlično izvedenim prostim strelom poskrbel Liao Li Sheng. 

Slovenci so nato znova prevzeli pobudo, a do tretjega zadetka niso prišli. Tako se je prva naloga Keka na klopi slovenske reprezentance končala z neodločenim izidom 2:2.

Zadovoljen je lahko Kek predvsem z borbenim pristopom svojih varovancev, manj pa z reakcijami ob standardnih situacijah tekmecev, kjer so bili vsi skupaj nezbrani.

----------------------------------------------------

POROČILO TEKME:

Tokrat člani "B-reprezentance" niso imeli pred sabo tako pomembne naloge, kot bo marčevska, vseeno pa so, tudi pred očmi stalnega reprezentanta Benjamina Verbiča, ki je v Marbelli na pripravah s kijevskim Dinamom, pokazali dobršno mero borbenosti v poskusu prepričevanja selektorja Keka. Rezultatsko ga sicer niso povsem zadovoljili, a so vseeno pokazali, da je bila pot na jug Španije koristna za določen nabor informacij.

V prvem polčasu so imeli Slovenci - kapetan je bil Amir Dervišević, za njim pa Dejan Lazarević - žogo več v posesti, imeli tudi precej več strelov in priložnosti, a po 45 minutah je bilo vseeno "le" 1:1.

Za slovenski zadetek je v 25. minuti poskrbel Luka Zahović, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal v levi zgornji kot vrat Kitajcev, pri Kitajcih pa je bil v 32. minuti uspešen kapetan Liu Jun Shuai, potem ko je iz bližine zadel po podaji iz kota in nesporazumu v slovenski obrambi.

Sicer pa je bil trikrat nevaren Olimpijin napadalec Andres Vombergar, posebej v 26. in 44. se je po njegovih strelih z glavo iz bližine izkazal kitajski vratar Fang Jing Qi. V napadu je bil ob Zahoviću, ki je pred tem že enkrat zadel, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, kar razigran tudi Rudi Požeg Vancaš, nase je med drugim opozoril z dvema - sicer nenevarnima - streloma.

Kitajci, njihov selektor je ob polčasu menjal vseh deset igralcev v polju, so takoj po začetku drugega polčasa znova zagrozili, a je bil na mestu Nejc Vidmar, ki je zamenjal Grego Sorčana. V 53. minuti je z glavo znova lepo do strela prišel Vombergar, spet pa je izvrstno posredoval kitajski čuvaj mreže. V 54. minuti pa je po novem kotu Olimpijin napadalec vendarle zadel, tudi takrat je streljal z glavo.

Toda vodstvo ni dolgo trajalo, Kitajci so v 61. minuti izenačili, potem ko je Liao Li Sheng lepo izvedel prosti strel s približno 20 metrov. V 85. minuti je imel lepo priložnost Gaber Dobrovoljc, a žogo z glavo po prostem strelu poslal visoko čez vrata. Na drugi strani je v 87. minuti previsoko meril še Chang Fei Ya, kar je bila zadnja priložnost na tekmi.

----------------------------------------------------

Začetna enajsterica Slovenije B: Sorčan, Klinar, Korun, Delamea Mlinar, Sikošek, Vetrih, Hotić, Dervišević (C), Požeg Vancaš, Zahović, Vombergar.

V nadaljevanju so priložnost dobili še: Vidmar, Vrhovec, Lazarević, Gnezda Čerin, Mlakar, Črnic, Sirk, Šturm, Klemenčič, Dobrovoljc in Petrović.

Priložnosti za igro ni dobil le Luka Janžekovič.

----------------------------------------------------

ZADETKI: 1:0 Luka Zahović (25'), 1:1 Jun Shuai Liu (32'), 2:1 Vombergar (54'), 2:2 Liao Li Sheng (61).

Galerija

Članki iz rubrike