podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 24.01.2019 17:11:43

ŠOK! Žalostno novico sporočil kar vodja iskanja: SEZNANILI SMO NAJBLIŽJE, DA ...

Emiliano Sala je skupaj s pilotom v Rokavskem prelivu na poti iz Nantesa v Cardiff izginil z radarjev.

Policija je po treh dneh ustavila iskalno oziroma reševalno akcijo s pojasnilom, da so možnosti preživetja tri dni po strmoglavljenju "izjemno majhne".

"Preučili smo vse informacije, ki jih imamo na voljo. Vemo, kakšna reševalna oprema je bila na letalu, tudi zaradi tega smo se s težkim srcem odločili, da iskalno akcijo končamo," so sporočili iz policijske uprave britanskega otoka Guernsey v Rokavskem prelivu.

Letalo, na katerem je bil novi napadalec Cardiff Cityja Sala, je v ponedeljek zvečer iz Nantesa poletelo proti Walesu, ko je kakšnih 20 kilometrov severno od otoka Guernsey izginilo z radarja.

Argentinski mediji poročajo, da je 28-letni nogometaš le malo, preden je letalo izginilo z radarja, preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo. "Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu," so argentinski mediji prenesli sporočilo Sale za najbližje v svet. "Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je," je dodal Sala.

Nogometaš je bil pri francoskem prvoligašu Nantesu soigralec slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, v tej sezoni je v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov. Svojemu novemu valižanskemu klubu, ki je ta čas na 18. mestu prvenstvene lestvice v premier league, naj bi Sala pomagal v boju za obstanek med elitno druščino.

Izjava za javnost kapitana reševanja pa se bere zelo žalostno.

Celotno vam ponujamo spodaj. 

---------------------------------------------------------

Izjava za javnost kapitana reševalne ekipe Davida Barkerja

"Moja ekipa se je pravkar sestala in analizirala reševalno akcija, ki je bila v teku vse od izginotja letala v ponedeljek zvečer."

"Kljub vsem naporom in vsem razpoložjim silam s strani Rokavskega preliva ter pomoči Velike Britanije in Francije, s katerimi smo prečesali več kot 4400 kvadratnih kilometrov površin - veliko teh površin smo preiskali večkrat - ter po preverjanju mobilnih signalov in satelitskih podatkov, nismo našli niti sledu letala, pilota in potnika na njem."

"Nepretrgoma smo iskali zadnjih 24 ur in bili 80 ur v zraku s tremi letali in petimi helikopterji. Dva reševalna čolna smo imeli ves čas v vodi kot tudi vso pomoč mimovozečih ladij in ribiških čolnov."

"Še enkrat smo preverili vse podatke, ki so nam bili na voljo, in upoštevali tudi reševalno opremo, ki je bila na letalu, ter nato sprejeli težko odločitev, da prekinemo iskalno akcijo."

"Možnosti za preživetje so v teh okoliščinah ekstremno majhne."

"Sorodnike smo seznanili s temi podatki in z vsem, kar se je dogajalo. Moje misli so z družino pilota ter potnika v teh zelo težkih časih."

"Šlo je za zelo natančno in ogromno reševalno akcijo, koordinirano s strani združenih reševačnih sil in kontrolnega centra v Guernseyju, ki jo moram označiti za precendenčno v smislu sodelovanja na državni in meddržavni ravni, zaradi česar bi se osebno zahvalil vsem sodelujočim."

"Zadnje letalo, ki je iskalo pogrešano letalo in tiste na krovu, je pristalo. Čeprav ne bomo več aktivno iskali, bo primer ostal odprt. Vsem ladjam in ostalim prevoznim sredstvom v tem delu kanala bomo sporočili, da naj bodo pozorni na kakršnekoli sledi pogrešanega letala. Iskanje se bo na ta način nadaljevalo."

Članki iz rubrike