Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.01.2019 09:58:19

Najizkušenejši reprezentant ne beži od odgovornosti: To je zame malce čudno, tega nisem navajen

NZS
Slovenska reprezentanca, ki jo v največji meri sestavljajo igralci iz domače lige, je že dva dneva na prizorišču četrtkove prijateljske tekme s kitajsko selekcijo U-25.

Matjaž Kek in njegovi izbranci so se v petek zvečer zbrali na Brdu pri Kranju, kjer jih je pozdravil tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, v soboto zgodaj zjutraj pa so prek Frankfurta odpotovali v Malago in se od tam odpravili v svojo bazo v kompleksu La Cala de Mijas, ki je od Marbelle oddaljen slabe pol ure vožnje z avtobusom. Po prihodu v raj za golfiste so fantje opravili regeneracijsko vadbo – v glavni vlogi je bil nov obraz v strokovnem vodstvu Luka Brkljača –, včeraj sta bila na sporedu dva treninga, danes, jutri in v sredo se bo naša zasedba na igrišče odpravila po enkrat.

Le dva igralca prihajata iz klubov iz tujine, in sicer Antonio Delamea Mlinar ter Uroš Korun, ki za marsikoga predstavlja največje presenečenje na seznamu selektorja, ki si je po nekaj več kot sedmih letih spet nadel opremo s slovenskim grbom na prsih. »Bil sem izredno vesel in počaščen, ko sem dobil vpoklic v reprezentanco. Ni bistveno, kakšna je zasedba tokrat oziroma kdo je zraven. Vendarle gre za Slovenijo, z veseljem sem se odzval, prisluhnili so mi tudi v klubu,« pravi Uroš Korun, ki je pri 31 letih najstarejši član odprave v Andaluziji. »Moram priznati, da je to zame malce čudno, tega nisem navajen. V dozdajšnji karieri se mi še ni zgodilo, da bi bil v kakšni ekipi najstarejši. Kakorkoli že, dal bom vse od sebe in hkrati poskušal pomagati tudi mlajšim,« je povedal član poljskega prvoligaškega moštva Piast Gliwice, ki je po prvem delu prvenstva na šestem mestu na lestvici.

033-5-2slovenija
NZS

Izkušeni Celjan je v Španijo prišel poln motivov. »Vsake priprave so dokazovanje, v nogometu nikoli ne veš, kaj bo jutri. Vsekakor bomo storili vse, da bi izkoristili priložnost, ki nam jo je namenil selektor. Želimo se dokazati, dati vse od sebe, za naprej pa bomo videli. Proti Kitajski želimo pokazati, da zmoremo odigrati resno tekmo na primerni kakovostni ravni. In seveda si bomo prizadevali zmagati. Zavedamo se, da predstavljamo Slovenijo, to bomo poskušali storiti na najboljši mogoči način.«

Matjaža Keka seveda odlično pozna, vendar do zdaj pod njegovim vodstvom še ni vadil. »Je zelo avtoritativen strokovnjak. Že od nekdaj imam o njem izredno dobro mnenje, vmes se ni nič spremenilo, govorim lahko le o pozitivnih stvareh. Tudi po uvodnih treningih lahko rečem, da smo začeli dobro, in upam, da bomo v takšnem ritmu nadaljevali,« je pristavil Uroš Korun, ki v prvem delu sezone ni bil vseskozi v tekmovalnem ritmu. »Imel sem nekaj preglavic s poškodbo. Toliko jih nisem imel še nikoli, kar me je malce zaustavilo, ampak kljub temu sem zadovoljen. Kar sem igral, je bilo na dokaj visoki ravni.«

Uroš Korun je najstarejši, najmlajši je Adam Gnezda Čerin. »Z navdušenjem sem pričakoval potovanje v Španijo, vpoklica sem bil zelo vesel. Veliko mi pomeni, da sem zraven, še posebej zato, ker sem najmlajši. Vse skupaj je zame lepa priložnost za dokazovanje in potrudil se bom, da jo bom čim bolje izkoristil,« je odločen obetavni vezist Domžal.

Članki iz rubrike