miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

STA
STA
0 16.12.2018 10:40:08

Novo čudo sveta: Katarci predstavili STADION, ki bo gostil finale SP 2022! (video + foto)

Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 v Katarju so danes razkrili, kakšna bo podoba novega stadiona, na katerem bodo čez dobra štiri leta igrali finale mundiala. Stadion Lusail bo z 80.000 sedeži največje prizorišče tekem v Katarju.

Podobo stadiona so razkrili na posebni prireditvi v Lusail Marini, 15 kilometrov oddaljeni od Dohe, kjer bo prizorišče finala.

Pri izbiri prave arhitekturne rešitve so zgled iskali v lokalni tradiciji; stadion namreč posnema obliko tradicionalne svetilke fanar, zunanjost bo zlata, tribune bo prekrivala streha v beli barvi."Pred osmimi leti smo dobili prvenstvo in že takrat smo povedali, da bomo presenečali. S to mojstrovino lahko rečem, da smo to obljubo držali," je dejal generalni sekretar organizacijskega odbora prvenstva Hassan Al Thawadi. Dodal je, da bo novi stadion postal srce novega mesta: "Lusail je mesto za prihodnost. Ko bo prvenstva konec, bo stadion postal srce nove skupnosti."

Krovna nogometna zveza Fifa je sporočila, da dela na novem stadionu potekajo po načrtih. Dokončan naj bi bil do leta 2020. Lani so predstavili prvi že dokončan objekt za SP, stadion Khalifa, v prvih mesecih naslednjega leta pa bosta dokončana še dva, Al Wakrah in Al Bayt.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike