serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 16.12.2018 10:40:08

Novo čudo sveta: Katarci predstavili STADION, ki bo gostil finale SP 2022! (video + foto)

Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 v Katarju so danes razkrili, kakšna bo podoba novega stadiona, na katerem bodo čez dobra štiri leta igrali finale mundiala. Stadion Lusail bo z 80.000 sedeži največje prizorišče tekem v Katarju.

Podobo stadiona so razkrili na posebni prireditvi v Lusail Marini, 15 kilometrov oddaljeni od Dohe, kjer bo prizorišče finala.

Pri izbiri prave arhitekturne rešitve so zgled iskali v lokalni tradiciji; stadion namreč posnema obliko tradicionalne svetilke fanar, zunanjost bo zlata, tribune bo prekrivala streha v beli barvi."Pred osmimi leti smo dobili prvenstvo in že takrat smo povedali, da bomo presenečali. S to mojstrovino lahko rečem, da smo to obljubo držali," je dejal generalni sekretar organizacijskega odbora prvenstva Hassan Al Thawadi. Dodal je, da bo novi stadion postal srce novega mesta: "Lusail je mesto za prihodnost. Ko bo prvenstva konec, bo stadion postal srce nove skupnosti."

Krovna nogometna zveza Fifa je sporočila, da dela na novem stadionu potekajo po načrtih. Dokončan naj bi bil do leta 2020. Lani so predstavili prvi že dokončan objekt za SP, stadion Khalifa, v prvih mesecih naslednjega leta pa bosta dokončana še dva, Al Wakrah in Al Bayt.

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike