merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

STA
STA
0 05.12.2018 11:20:42

Kek boleče iskreno o vrnitvi Oblaka: Ne želim govoriti o optimizmu, saj bi ...

Martin Metelko
Novi slovenski nogometni selektor Matjaž Kek v intervjuju za Delo ni razkril še nič konkretnega o vrnitvi zvezdniškega vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka v slovensko nogometno reprezentanco. Kek je za omenjeni dnevnik dejal, da je začutil reprezentanco za velik izziv, zato ima največji možni motiv.

"Vem, da razumete, da gre za moj sveti tempelj, ki se mu reče slačilnica, zato ne bi nadaljeval pogovora o tej tematiki. Lahko rečem le, da sem zelo zadovoljen s prvimi odzivi. Po enem tednu ne želim govoriti o optimizmu, saj bi lagal samemu sebi, zadovoljen sem le s čisto komunikacijo in pogledom vseh skupaj v prihodnost," je na temo vrnitve Oblaka v reprezentanco dejal 57-letni Mariborčan, ki ne napoveduje pomlajevanja.

"Večina nima v nogah niti 20 tekem. Morda so nekateri odšli prehitro in bi lahko še kaj dali reprezentanci. Izkušnje so izjemno pomembne, govorim o Oblaku, Kamplu, Birsi in še kom. Ključna je čista komunikacija, treba je opozoriti na te izzive, ne bežati od konflikta in prisluhniti tudi igralcem. To je zame največji izziv, s kakovostnim pogovorom - tega bo sprva več kot treniranja - je treba nekaj rešiti. Fantje kažejo odgovornost v svojih klubih, torej to zmorejo," nadaljuje.


Slovenska nogometna reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020 v skupini G začela 21. marca v Izraelu, nato sledijo doma obračun z Makedonijo, junija gostovanji v Avstriji in Latviji.

"Tudi v boju za Južno Afriko so nas mnogi odpisali že po porazu v Belfastu, a se nam je nato izšlo. Prepričan sem, da bomo tudi naslednje leto dobili kakšno tekmo. Nočem se ukvarjati s stvarmi, ki jih ne morem spremeniti. Gotovo pa se bom z vsemi močmi usmeril v spreminjanje stvari, na katere lahko vplivam. Gre za odnos posameznikov in skupno razmišljanje, željo, nastop, vizijo, ki bi potrdila potencial vsakega posameznika, kot ga kaže v svojem klubu. Če gre Benjamin Verbič na glavo v majici Dinama v Astani in na igrišču prenaša pretepanje ter se odzove s še boljšo igro, potem lahko to ponovi tudi v reprezentanci," navaja Kek.

"Začutil sem, da gre za velik izziv, zato imam največji možni motiv. Kar nekaj mi jih je reklo, češ kaj ti je treba tega. Vrsto let si bil uspešen na Reki, prihajaš v zgodbo z negativnim predznakom. Toda sprejel sem izziv, nazaj več ne gre. Najbolj bom srečen, če bom izpolnil pogodbo do konca, kar bi pomenilo, da se je zgodilo nekaj lepega in velikega. Vrhunci našega nogometa s prvim EP, Korejo in nato Južno Afriko so visoko postavljeni mejniki. Toda ne vem, kako bi me gledali najprej vi, nato pa cela javnost, če bi rekel, da je moj cilj graditi neko dolgoročno zgodbo in da merim na tretje ali četrto mesto. Seveda želimo na EP 2020. Toda, pozor, če Slovenija ne bo prava, bomo imeli strahovite težave tudi z Makedonijo in Latvijo," napoveduje.

Članki iz rubrike