serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

nu
nu
0 02.12.2018 16:14:20

ŠOK MED POLJAKI! Skupina je PRETEŽKA, mi enostavno NIMAMO MOŽNOSTI, napredovati je NEMOGOČE !?!

Reuters
Slovenija je bila na današnjem žrebu kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu 2020 izžrebana v razmeroma lahko skupino - s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo.

Skupina G, za katero je Benjamin Verbič duhovito ugotovil, da pomeni 'G, kot gremo', na Euro, namreč, je najlažja skupina od vseh. A to velja za vso šesterico, bržčas so v vseh šestih državah po žrebu slavili, češ v tej skupini zmoremo ...

Vendar, presenetljivo, iz Poljske, ki je nosilka skupine, prihajajo tudi črne misli. Nekdanji generalni sekretar poljske zveze Zdzislaw Krecina je za poljske medije namreč izjavil, da po njegovem mnenju Poljaki nimajo prav nikakršnih možnosti za preboj na Euro. V tej skupini pač ne...


Zdzislaw Krecina
Reuters


"Nimamo možnosti. Nimamo. Skupina je za Poljsko preveč zahtevna, po mojem mnenju ni mogoče napredovati," je Poljake šokiral Krecina. Jasno, potem je pojasnil ali skušal pojasniti nekaj, zaradi česar je v svoji domovini povzročil pravi preplah. "Vsi so evforični, vendar tako izenačena skupina je za Poljsko nekaj najslabšega. Zakaj? Naši igralci gredo v tekme s slabšimi tekmeci preveč zlahka, v svojih glavah so prepričani, da bodo gotovo zmagali. Rajši vidim, da imamo v skupini težje ekipe - Anglijo, Nemčijo ... Ne pa vse izenačene, povprečne ekipe."

Potem je Krecina še dejal, da njegovo mnenje nima nič s selektorjem Jerzyjem Brzeczko, ki ga podpira, saj sta dobra prijatelja. Potem pa je še enkrat poudaril, da je Poljska dobila tekmece, proti katerim ima ponavadi veliko težav. "Poljski ne dajem nikakršnih možnosti za uvrstitev na Euro."

Značke: poljska, žreb

Članki iz rubrike