Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 02.12.2018 16:14:20

ŠOK MED POLJAKI! Skupina je PRETEŽKA, mi enostavno NIMAMO MOŽNOSTI, napredovati je NEMOGOČE !?!

Reuters
Slovenija je bila na današnjem žrebu kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu 2020 izžrebana v razmeroma lahko skupino - s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo.

Skupina G, za katero je Benjamin Verbič duhovito ugotovil, da pomeni 'G, kot gremo', na Euro, namreč, je najlažja skupina od vseh. A to velja za vso šesterico, bržčas so v vseh šestih državah po žrebu slavili, češ v tej skupini zmoremo ...

Vendar, presenetljivo, iz Poljske, ki je nosilka skupine, prihajajo tudi črne misli. Nekdanji generalni sekretar poljske zveze Zdzislaw Krecina je za poljske medije namreč izjavil, da po njegovem mnenju Poljaki nimajo prav nikakršnih možnosti za preboj na Euro. V tej skupini pač ne...

Zdzislaw Krecina
Reuters


"Nimamo možnosti. Nimamo. Skupina je za Poljsko preveč zahtevna, po mojem mnenju ni mogoče napredovati," je Poljake šokiral Krecina. Jasno, potem je pojasnil ali skušal pojasniti nekaj, zaradi česar je v svoji domovini povzročil pravi preplah. "Vsi so evforični, vendar tako izenačena skupina je za Poljsko nekaj najslabšega. Zakaj? Naši igralci gredo v tekme s slabšimi tekmeci preveč zlahka, v svojih glavah so prepričani, da bodo gotovo zmagali. Rajši vidim, da imamo v skupini težje ekipe - Anglijo, Nemčijo ... Ne pa vse izenačene, povprečne ekipe."

Potem je Krecina še dejal, da njegovo mnenje nima nič s selektorjem Jerzyjem Brzeczko, ki ga podpira, saj sta dobra prijatelja. Potem pa je še enkrat poudaril, da je Poljska dobila tekmece, proti katerim ima ponavadi veliko težav. "Poljski ne dajem nikakršnih možnosti za uvrstitev na Euro."

Značke: poljska, žreb

Članki iz rubrike