miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

nu
nu
4 02.12.2018 14:38:34

To ste ČAKALI: To so prve besede MATJAŽA KEKA po žrebu, to smo potrebovali vsi!

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 igrala v skupini G skupaj s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo. Tako je določil žreb Evropske nogometne zveze v Dublinu.

"Žreb kot žreb. Lahko bi bilo težje, ni pa lahko. Skupina je zanimiva, nosi ogromno vprašajev, predvsem pa gre za skupino s šestimi ekipami, kjer na prvi pogled po zadnjih rezultatih Poljska in Avstrija štrlita ven. Ampak tu je tudi Izrael, pa tudi reprezentanci za nami, Makedonija in Latvija, sta tekmeci, na kateri se moraš pripraviti," je uvodoma žreb pokomentiral selektor Slovenije Matjaž Kek.

Poudaril pa je, da morajo predvsem razmišljati o sebi, iti korak za korakom, poskušati oblikovati najbolj kakovostno reprezentanco in spoštovati vsakogar v skupini. "Nikogar pa se ne smemo bati, ker sem prepričan, da lahko Slovenija igra proti vsakomur," meni Kek, ki pravi da posebnih želja za žreb ni imel. Je pa zadovoljen z logističnim vidikom.


"Potovanja razen Izraela niso toliko zahtevna, že zaradi tega sem zadovoljen. Daljša tekmovanja lahko v teh tekmah v treh dneh pustijo posledice," pravi Kek. Dodaja, da razmišlja predvsem o slovenski ekipi in oblikovanju te.

"Liga narodov je dala nekaj odgovorov in vztrajam pri tem, da ni vse tako slabo, kot bi kdo želel prikazati. Ni pa to lahka skupina in ni skupina, v kateri bi lahko razmišljali o marsičem. Če nisi pripravljen, osredotočen, če ne igrajo najboljši, potem ima Slovenija lahko težave tudi z Makedonijo in Latvijo. Prepričan pa sem, da bomo 'šli na glavo' in da bomo v teh tekmah trd tekmec in bomo poskušali pokazati vso kakovost," je dejal Kek in se ozrl na cilj. Pravi, da to ne more biti tretje ali četrto mesto v skupini.

"Je pa treba biti objektiven glede cilja. Predvsem pa je treba verjeti v svoje sposobnosti in sposobnosti igralcev, ki jih kažejo v klubih. Zdaj je treba to pokazati še v reprezentanci. Normalno, zelo dobrodošla bo pozitivna energija s tribun. Vse se odigra v enem letu in prepričan sem, da bomo gledali kakovostne tekme Slovenije," je za konec povedal Kek.

Članki iz rubrike