19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

nu
nu
4 02.12.2018 14:38:34

To ste ČAKALI: To so prve besede MATJAŽA KEKA po žrebu, to smo potrebovali vsi!

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 igrala v skupini G skupaj s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo. Tako je določil žreb Evropske nogometne zveze v Dublinu.

"Žreb kot žreb. Lahko bi bilo težje, ni pa lahko. Skupina je zanimiva, nosi ogromno vprašajev, predvsem pa gre za skupino s šestimi ekipami, kjer na prvi pogled po zadnjih rezultatih Poljska in Avstrija štrlita ven. Ampak tu je tudi Izrael, pa tudi reprezentanci za nami, Makedonija in Latvija, sta tekmeci, na kateri se moraš pripraviti," je uvodoma žreb pokomentiral selektor Slovenije Matjaž Kek.

Poudaril pa je, da morajo predvsem razmišljati o sebi, iti korak za korakom, poskušati oblikovati najbolj kakovostno reprezentanco in spoštovati vsakogar v skupini. "Nikogar pa se ne smemo bati, ker sem prepričan, da lahko Slovenija igra proti vsakomur," meni Kek, ki pravi da posebnih želja za žreb ni imel. Je pa zadovoljen z logističnim vidikom.


"Potovanja razen Izraela niso toliko zahtevna, že zaradi tega sem zadovoljen. Daljša tekmovanja lahko v teh tekmah v treh dneh pustijo posledice," pravi Kek. Dodaja, da razmišlja predvsem o slovenski ekipi in oblikovanju te.

"Liga narodov je dala nekaj odgovorov in vztrajam pri tem, da ni vse tako slabo, kot bi kdo želel prikazati. Ni pa to lahka skupina in ni skupina, v kateri bi lahko razmišljali o marsičem. Če nisi pripravljen, osredotočen, če ne igrajo najboljši, potem ima Slovenija lahko težave tudi z Makedonijo in Latvijo. Prepričan pa sem, da bomo 'šli na glavo' in da bomo v teh tekmah trd tekmec in bomo poskušali pokazati vso kakovost," je dejal Kek in se ozrl na cilj. Pravi, da to ne more biti tretje ali četrto mesto v skupini.

"Je pa treba biti objektiven glede cilja. Predvsem pa je treba verjeti v svoje sposobnosti in sposobnosti igralcev, ki jih kažejo v klubih. Zdaj je treba to pokazati še v reprezentanci. Normalno, zelo dobrodošla bo pozitivna energija s tribun. Vse se odigra v enem letu in prepričan sem, da bomo gledali kakovostne tekme Slovenije," je za konec povedal Kek.

Članki iz rubrike