Katja Tratnik Odkrito.si

Voditeljica z leto dni starejšim Nemcem na ...

papež frančišek Svet24.si

VIDEO: Odmikal jim je prstan, ni hotel, da ga ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

andrej 02 Svet24.si

Žulj, ki po 40 letih še vedno žuli

01_Tanja_Žagar Njena.si

Iskreno priznanje Tanje Žagar šokiralo gledalce

Jessie J Najstnica.si

Jessie J pokazala celulit in navdušila

nu
nu
0 22.11.2018 21:20:36

NAJBOLJŠI ELF VSEH ČASOV: Kako je videti najboljša postava štirikratnih svetovnih prvakov

Branilec: Franz Beckenbauer (Nemčija)
Aprila prihodnje leto bo vrata odprl nemški nogometni muzej. Ob tej priložnosti je žirija, sestavljena iz 26 novinarjev, izbrala najboljšo nemško postavo vseh časov. Neke vrste dvorana slavnih nemškega nogometa in njenih enajst prvih članov.

Kot bi bral kdo je kdo v nemškem nogometu. Seznam pa... Imena so sama po sebi zgovorna, žirija je imela težko delo. "Zunaj" so ostali številni asi, v poštev pa pridejo le nogometaši, ki so kariero sklenili pred najmanj petimi leti.


In kako je videti to nemško sanjsko moštvo, ta Traumteam? V vratih je Sepp Maier, Die Katze von Anzing, mačka iz Anzinga. Obrambi bi seveda poveljeval Kaiser Franz Beckenbauer, družbo pa bi mu delala Andreas Brehme in Paul Breitner. V sredini bi igrali Lothar Matthäus, neumorni Matthias Sammer, Günter Netzer in Fritz Walter, za zadetke pa bi bili zadolženi golgeter par excellence Gerd Müller, Uwe Seeler in Helmut Rahn, strelec zmagovitega zadetka v finalu SP v Bernu leta 1954. Ekipa seveda potrebuje tudi trenerja, na klopi bi sedel Sepp Herberger, avtor že omenjenega čudeža v Bernu.


Kot vsak je tudi ta izbor stvar okusa, številna velika imena so ostala izven tega sanjskega moštva. A da bi bila to sijajna zasedba, ni niti najmanjšega dvoma.

Značke: nemčija, elf

Članki iz rubrike