uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

morje, hladna voda Svet24.si

Vrhove Kamniško Savinjskih Alp pobelilo, to pa se...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

nu
nu
5 22.11.2018 17:51:08

Slovenija na Euru 2020? Težko bo, PEKLENSKO težko!

Jurij Kodrun
Si predstavljate kvalifikacijsko skupino s Španijo, Nemčijo, Srbijo, Armenijo in Latvijo? Dobrodošli v peklu, dobrodošli v realnost.

Prvi tekmovalni izziv povratnika na mesto selektorja Matjaža Keka bodo seveda kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo med marcem in novembrom prihodnjega leta. Prvič bodo celotne kvalifikacije izpeljali v istem koledarskem letu, prvič bodo namesto dodatnih kvalifikacij uporabili že določene obračune na podlagi dosežkov v pravkar končani ligi narodov, ta pa – prav tako prvič – šteje še kot lestvica za uvrščanje v bobne za žreb.

Tega bodo 2. decembra točno opoldne po slovenskem času izvedli v Dublinu, Slovenija pa se je znašla v četrtem bobnu in bo potrebovala kar precej sreče, če se bo želela izogniti težki skupini. Z nekaj smole pa je mogoča tudi brutalno težka skupina, saj se je, na primer, Nemčija znašla v drugem bobnu, v tretjem pa grozita Turčija ali Srbija. Pet skupin bo imelo po pet članic, od tega bodo to štiri skupine, v katerih bodo zmagovalke (da bi se lahko junija nemoteno udeležile zaključnega turnirja) skupin v elitni diviziji lige narodov. V preostalih skupinah bo reprezentanc šest, iz vseh pa se bosta po dve najboljši neposredno uvrstili na evropsko prvenstvo leta 2020. V nobeni skupini ne bosta smeli biti več kot dve soorganizatorki turnirja, ki bo v kar 12 državah, upoštevati pa bo treba tudi nekaj političnih in geografskih omejitev. Ob tem si, kar je vedno zabavno, oglejmo še nekaj najbolj izpostavljenih scenarijev. Po našem okusu in naši izbiri, jasno.

Najtežja skupina: Španija, Nemčija, Srbija, Slovenija, Armenija, Latvija

Najlažja skupina: Poljska, Češka, Finska, Slovenija, Gibraltar, San Marino

»Jugo« skupina: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Slovenija, Makedonija

Naš žreb: Švica, Avstrija, Škotska, Slovenija, Ferski otoki, Latvija

Članki iz rubrike