Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA/nu
STA/nu
1 20.11.2018 18:20:14

Aleksander Čeferin pokomentiral ligo narodov in izpad slovenske reprezentance v nižji rang

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je danes v Bruslju izrazil zadovoljstvo s potekom skupinskega dela lige narodov, ki je po njegovem presegel pričakovanja.

Nekoliko manj zadovoljen je z dejstvom, da je Slovenija zdrsnila v nižji rang tekmovanja.

"Ni mi najbolj pri srcu to, da je Slovenija padla v nižjo ligo," je o nastopih Slovenije, ki je na šestih tekmah tretje skupine v ligi C zabeležila tri remije in tri poraze, na novinarski konferenci dejal 51-letni slovenski odvetnik.

Čeferin je od prevzema vodenja Uefe septembra 2016 nadziral uvedbo novega reprezentančnega tekmovanja, ki je nadomestila prijateljske tekme, pri tem pa je ocenil, da je bil že skupinski del nad pričakovanji, saj je uveljavil interese tako velikih kot tudi malih reprezentanc.

"Vedno smo imeli pritožbe velikih držav, da ne igrajo dovolj medsebojnih tekem in vedno smo imeli pritožbe malih držav, da težko zmagajo, ker igrajo proti velikim. Zdaj imamo zanimivo obliko tekmovanja, ki je hkrati tudi pot do uvrstitve na evropsko prvenstvo, kar je še posebej pomembno za moštva v ligi D, ki v preteklosti niso imele pravih možnosti kvalificiranja," je dejal.

Pri tem je dodal, da so vsi odzivi na novo obliko tekmovanja izvrstni. "Vem, da so nekatere večje reprezentance razočarane, ker so tako kot Slovenija izpadle v nižji rang, vendar je to del športa, zaradi česar je ta tudi tako zanimiv."

Na skupni novinarski konferenci s predsednikom Evropskega združenja klubov (Eca) Andreo Agnellijem je bilo predvsem govora o enotnem razvoju evropskega nogometa in domnevnih načrtih za oblikovanju odpadniške zasebne lige najbogatejših klubov pod imenom superliga. Oba sta slednjo možnost odločno zavrnila.

Agnelli je glede lige narodov ocenil, da je to tekmovanje zagotovilo večjo število konkurenčnih tekem. "Zagotovilo je, da se primerljive ekipe pomerijo med seboj in zagotovilo je veliko presenetljivih izidov. Zato menim, da je bil skupinski del uspešen in veselimo se finalnih turnirjev v poletju," je dejal predsednik Ece in Juventusa.

Članki iz rubrike