kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
1 25.10.2018 00:18:37

KEK: Sestal sem se z NZS in vam odkrito povem, KAJ SEM DEJAL! Oblak? Iličić? Kampl? TAKOLE JE …

Drago Wernig - TAKA
Matjaž Kek o kandidaturi za selektorja in perečih temah slovenske reprezentance v ekskluzivnem intervjuju za Ekipo SN.

Kakšen je po odhodu z Reke vaš trenerski domet, kako visoko lahko sežete s svojo naslednjo službo, s svojimi naslednjimi službami?
Zagotovo tudi sami zelo dobro veste, kako težko je govoriti o samem sebi, o svojih morebitnih prednostih ali kvalitetah. Prepričan sem, da veste. Verjamem, da vam bo odgovoril čas, pa naj se sliši še tako klišejsko. Doslej sem imel to srečo, da so me spremljale sijajne zgodbe, če odštejemo tisto Savdsko Arabijo, ki je bila res brez zveze.

A je bila prav tako šola? 

Bodiva iskrena, predvsem je bila to šola, ki se je finančno zelo izplačala. Finančno je stvar prinesla veliko, v ostalih pogledih pa zelo malo.

Nadaljujte, prosim. Pogovarjala sva se o tem, kako je bilo v vaši karieri doslej in kam lahko sežete zdaj?
Imel sem srečo, da sem vodil svoj klub, svojo reprezentanco in da me je našla Rijeka, ki je prav tako postala moja. Je pa dejstvo, da je preteklo veliko časa, da je bilo kar nekaj velikih tekem in da sem pridobil veliko izkušenj, veliko širine. Tak klubski tempo, taki izzivi te dodatno oblikujejo, zdaj pa bomo videli.

Se vidite v reprezentančnem ali klubskem nogometu?
Vseeno. Se pa vidim v nogometu. In to čim prej. To je moj način življenja, ne iščem premora ali miru. Kakšen premor neki, nikoli nisem razumel trenerjev, ki si namensko vzamejo leto, celo leto in pol premora. Kar bo prišlo na pravi način, kar bo iskreno, v čemer bom videl, da lahko s svojim načinom razmišljanja in dela veliko dam, bom vzel. Sploh zdaj, ko mi ni več treba delati za denar, lahko gledam druge vidike. Naj se razumemo, seveda bi kakšna arabska ali kitajska ponudba poskrbela za kakšno neprespano noč, kajti s tem bi lagodno življenje zagotovil prihodnjim generacijam. Toda zase in za neke realne okvirje mi ni več treba delati za denar. Lahko izberem službo, ki pravzaprav ne bi bila služba, temveč bi mi bila več od tega. Nočem biti orodje v nekih rokah, hočem imeti svojo pamet, svoj način, svojo pot, svoje cilje. Nočem biti orodje, predvsem pa nočem biti nekomu alibi, tako kot sem bil morda na koncu reške zgodbe.

Je to naravni trenutek za vprašanje, ki logično čaka pripravljeno od začetka?
Mislim, da bo kar pravi, da (smeh).

Vas je že klicala Nogometna zveza Slovenije?
Da.

Ste se že sestali?
Da.

Kje ste s pogovori? Kaj lahko poveste o tem?
Torej, takole je ...

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM O SESTANKU Z NZS OZIROMA NJENIM PREDSEDNIKOM, ODGOVORU, KANDIDATURI, JOSIPU ILIČIĆU, JANU OBLAKU IN OSTALIH NAJBOLJ IZPOSTAVLJENIH TEMAH SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN. NAJDETE JO TUDI NA TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike