Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 24.10.2018 21:01:47

ODLIČEN začetek SLOVENSKIH UPOV v boju za evropsko prvenstvo (foto)

Jurij Kodrun
Izbranci Igorja Benedejčiča boljši od bolgarskih vrstnikov.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca je odlično začela turnir prvega kvalifikacijskega kroga za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Izbranci Igorja Benedejčiča so na uvodni preizkušnji v NNC na Brdu pri Kranju z 1:0 ugnali bolgarske vrstnike.

Dvoboj je bil precej izenačen, obe zasedbi sta bili organizirani in disciplinirani, zato je bilo težko priti v obetavne situacije. A nekaj jih je vendarle bilo, podjetnejši so bili gostitelji, ki so se trudili po najboljših močeh. Na kakovost izvedbe je v veliki meri vplivalo vetrovno vreme, zato je bil še toliko pomembnejši pristop, ki je bil pri naših upih na najvišji ravni. Takšen, kot mora biti v dresu z državnim grbom.

V prvem polčasu sta bila najbližje zadetku Benjamin Šeško in David Flakus Bosilj, vendar se bolgarska mreža ni zatresla, toda obetavni Slovenci niti po naključju niso obupali. V nadaljevanju so si še naprej prizadevali zagotoviti prednost, a vse je kazalo, da bosta mreži ostali nedotaknjeni. A nista. Vloženi trud se je domačim obrestoval v končnici obračuna, v 87. minuti, zato je uspeh še toliko slajši, za trenutek odločitve pa je poskrbel Vanja Panić, ki ga je Igor Benedejčič aktiviral v nadaljevanju in zadel v polno. Član Olimpije je do priložnosti prišel tudi z nekaj sreče, ampak najpomembnejše je kakopak spoznanje, da je bil bolgarski vratar premagan.

1slovenija U17 jk
Jurij Kodrun
Slovenska reprezentanca se je predstavila v zasedbi Leban, Zajšek, Dajčman, Pečnik, Zlatkov, Vuković (od 86. Žur), Majcen, Šeško (od 46. Panić), Pečar (od 95. Sojer), Flakus Bosilj (od 79. Vipotnik), Slaviček.

Naši fantje bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto ob 15. uri proti Malti (v NNC Brdo), ki je včeraj visoko izgubila z Avstrijo, severni sosedi so zmagali s kar 7:0.

Galerija

Članki iz rubrike