Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2018 20:51:19
Deli članek:

Vijoličasti so verjeli v ČUDEŽ, ampak … (foto)

Drago Wernig - TAKA

Pod Kalvarijo je znova zadišalo po ligi prvakov.

Mariborski upi so se v prvem kvalifikacijskem krogu lige prvakov poslovili od nadaljnjega tekmovanja. Premoč so morali priznati vrstnikom Sigme iz Olomouca, ki so bili uspešnejši na obeh tekmah; po zmagi s 4:1 na domačem igrišču so Čehi v Ljudskem vrtu zmagali z 2:3. Veliki junak zanimivega obračuna je bil Tomas Zlatohlavek, ki je dosegel vse tri gole za goste, prav tako pa se je izkazal Aljoša Matko, ki je bil obakrat uspešen pri vijoličastih.

Drago Wernig - TAKA
Varovanci Milana Žurmana so v pričakovanju dvoboja verjeli v čudež, ki pa je bil še dlje kot po prvem dvoboju že v prvi minuti, ko so se znašli v zaostanku. Toda gostitelji niso obupali, do uvodnih minut nadaljevanja so izid preobrnili v svojo korist in vrnili upanje, ki pa ni trajalo dolgo. Sigma je hitro znova dvakrat zadela za mirno končnico kljub temu, da je od 63. minute igrala z igralcem manj, v zadnjih petnajstih minutah so imeli gostje na igrišču kar dva nogometaša manj.

Maribor je igral v postavi Jurca, Šlamberger, Koblar, Grajfoner, Kolmanič, Maher, Frešer (od 80. Kotnik), Žugelj, Cener (od 64. Mörec), Horvat (od 64. Mutavčić), Matko.