Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.09.2018 20:56:55

SLOVENSKA reprezentanca v bazi na Bledu: Ne, temu vprašanju se NI BILO MOGOČE IZOGNITI! (foto)

Slovenska reprezentanca je začela priprave na dvoboja z Bolgarijo in Ciprom.

Slovenska reprezentanca se je tokrat zbrala na Bledu, in sicer zaradi zasedenosti kapacitet v tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju. V ponedeljek je opravila prvi trening v sklopu priprav na tekmi lige narodov proti Bolgariji in Cipru. Selektor Tomaž Kavčič bo pogrešal Jana Oblaka, ki je odpovedal prihod zaradi težav z ramo, Josipa Iličića, ki okreva po neprijetnem vnetju bezgavk in poškodovanega Martina Milca.

Odsotnost Oblaka je je v zadnjih dneh kar precej razburjala javnost, in čeprav je sam vratar madridskega Atletica v soboto dejal, da je razlog za odsotnost dejansko poškodba (več o reprezentančni prihodnosti bo povedal po teh dveh tekmah izbrane vrste), se reprezentanti vprašanjem o njegovi odsotnosti vseeno niso mogli izogniti, nenazadnje je v soboto branil na prvenstveni tekmi v Španiji.

jokic kavcic af

"Glede Jana vam je selektor že vse povedal. Mi vemo, da je pomemben član reprezentance. Postal je ugleden vratar, ima neko ime. Ampak cela Slovenija se mora zdaj osredotočiti na ti dve za nas pomembni tekmi, na teh 26 igralcev, ki so tukaj, in ne na Jana Oblaka ali kateregakoli drugega igralca. Imam veliko spoštovanje do Jana, ker je naš soigralec, ampak si tudi drugi zaslužimo spoštovanje in se moramo osredotočiti na ti dve tekmi," je o tej temi povedal Jasmin Kurtić.

Kar nekaj govora je bilo o tem, da se Oblak izogiba reprezentanci, ker ni dobil kapetanskega traku, tega je selektor namenil Bojanu Jokiću. "Ne, mislim, da to ni razlog za odsotnost. Kapetan je eden, hierarhija v reprezentanci se mora vedeti, že v preteklosti je bilo tako in tudi v prihodnje bo," je dejal Jokić in nadaljeval: "Jan je izjemen fant, profesionalec. On najbolje ve, če je poškodovan, če ga boli ali ne. Ampak verjamem, da ga boli. Želimo mu, da se čim prej pozdravi in da pride v izbrano vrsto, ker ga potrebujemo."

1zbor reprezentanca gw

Glede samih ciljev v ligi narodov je bil nogometaš ruske Ufe kratek: "Mislim, da so vse reprezentance v našem rangu. Cilj mora biti prvo mesto." O prvih dveh tekmecih v novoustanovljeni ligi narodov je pristavil: "Mislim, da so vsi na podobni ravni kot mi. Prvo tekmo igramo doma in moramo zmagati. Ciper pa smo že premagali v gosteh, ga poznamo, vemo, kaj pričakovati, in to je naša prednost."

Bočni branilec, ki je med drugim v kvalifikacijah za evropsko ligo izločila Domžale, pozneje pa se ji ni uspelo prebiti v skupinski del tekmovanja, je poudaril, da je v dobri formi. Kot nek temelj za igro Slovenije v prihodnje pa je izpostavil junijsko prijateljsko tekmo v Črni gori, ko so Kavčičevi izbrani premagali gostitelje z 2:0 in popravili vtis s prvih dveh obračunov pod vodstvom novega selektorja proti Avstriji in Belorusiji.

krhin gw

"Mislim, da je bila ta tekma s Črno goro dobra, izgledali smo kot ekipa, kar je pomembno. Za razliko od prvih dveh tekem smo odigrali osredotočeno, kot ekipa. Tudi v trenutkih, ko ne gre, je treba trpeti, se vrniti, igrati svojo igro in tako lahko pridemo do želenega cilja," meni Jokić.

Po novem bo imel v svoji bližini tudi nekdanjega reprezentančnega soigralca Milivoja Novakovića, ki je na Kavčičevo željo postal tehnični vodja strokovnega štaba. Pravi, da bo to v dobrobit reprezentance.

Novaković je pojasnil, da bo njegova glavna naloga biti vez med selektorjem in igralci. "Pogovori s selektorjem so trajali dlje časa. Našli smo skupni jezik. Želja selektorja je bila, da sem zraven. Z izkušnjami bom pomagal po najboljših močeh. In seveda upamo na dobro sodelovanje," je dejal Novaković, z 32 zadetki drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske vrste.
Slovenija bo sicer uvodno tekmo lige narodov igrala proti Bolgariji v Stožicah v četrtek ob 20.45, drugi obračun pa jo tri dni pozneje čaka na Cipru, in sicer prav tako ob 20.45.

2zbor reprezentanca gw

Članki iz rubrike