profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 15.08.2018 18:14:25

DRAMA južnokorejskega zvezdnika! V domovini so brez milosti, moral bo prekiniti kariero pri Tottenhamu

Heung-Min Son je takole zabil žebelj v nemško krsto.
Profimedia
Heung-Min Son je brez dvoma najboljši južnokorejski nogometaš, z dvema zadetkoma se je izkazal tudi na minulem svetovnem prvenstvu.

Son je zablestel tudi na tekmi z Nemčijo, ko je za zgodovinsko zmago nad takrat še aktualnimi prvaki dosegel drugi zadetek in morda celo prve favorite za naslov prikoval na zadnje mesto skupine F. Vendar, vsi ti dosežki v Južni Koreji niso dovolj...

Nogometaša Tottenhama namreč čaka dvoletno služenje vojaškega roka, ki bo močno zarezalo v njegovo vzpenjajočo se kariero. Pri 26 letih prihaja v svoja najboljša leta, zato je potihoma upal, da se ga bo njegova stroga država vendarle usmilila in pri njem naredila izjemo. A vrhunske predstave v dresu z državnim grbom, dva zadetka na prvenstvu v Rusiji nista bila dovolj.

son tottenham
Heung-Min Son v dresu Tottenhama
Profimedia


No, v južnokorejskih zakonih vendarle obstaja tudi takšno pravilo, po katerem v primeru izjemnih športnih dosežkov država športniku lahko ukine dvoletno vojaško urjenje. Vendar, kaj, ko Son po teh pravilih še ni dosegel nič posebnega. Zmaga nad Nemčijo to pač ni. Je pa to lahko zmaga na Azijskih igrah, ki bodo od 18. avgusta do 2. septembra v Jakarti.

Če mu s soigralci ne bo uspelo, bo moral za dve leti prekiniti svojo kariero. Namesto 95 tisoč bo na teden zaslužil 240 evrov, kolikor prejemajo južnokorejski vojaki.

Članki iz rubrike