Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 15.08.2018 17:26:12

Darko Milanič pred velikim spopadom: Pripeljale so nas do tega, da boli, ampak ...

Darko Milanič
Drago Wernig - TAKA
Nogometaše Maribora v četrtek ob 20.15 v Ljudskem vrtu čaka povratni obračun 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti slovitemu Rangersu. Kljub porazu z 1:3 na prvi tekmi na Škotskem v vijoličastem taboru dan pred drugo polovico dvoboja obljubljajo boj do zadnje minute in ocenjujejo, da imajo lepe možnosti za napredovanje.

"Kar vidim pri fantih je, da komaj čakajo tekmo. Čaka nas dvoboj s kakovostnim nasprotnikom in želimo si odigrati tekmo brez napak, kombinatorno, agresivno, a pametno, ter doseči zmago, ki bi nas peljala naprej. Pred nami je velik izziv in ni govora o tem, da ne bi bili najboljši, kar se da," je na novinarski konferenci v Mariboru napovedal trener vijoličastih Darko Milanič, ki računa tudi na izdatno podporo s tribun.

Ta pravi, da morajo na domačem terenu v Ljudskem vrtu paziti predvsem na lastne napake, saj to nasprotnik na tako visoki ravni kaznuje. "Na zadnji tekmi smo imeli predolgo težave z njihovo agresivnostjo, a smo v prvem delu prikazali veliko kombinatorike, kar nekajkrat smo prišli v nevaren položaj in imeli dobre zaključke. Naše napake so nas pripeljale do tega, da boli."

1maribor dw
Trening nogometašev Maribora.
Drago Wernig - TAKA
Milanič pravi, da mora Maribor izkoristiti prostor, ki ga Rangers pušča ob pritisku in prav temu elementu so bili posvečeni zadnji treningi. "Fantje morajo verjeti, da bo prostor, saj smo ga imeli tudi na Škotskem. V Glasgowu so imeli gostitelji veliko pomoč s tribun, malo smo pomagali sami, ko smo jim prepustili preveč pobudo in tudi to moramo spremeniti. Nasprotnik je kakovosten, ima hitrost in je nevaren v protinapadih, goji tudi igro, ki je zelo direktna na gol. Mi bomo morali napadati, kar se da tudi tako, da moštvo ni nikoli odprto."


Ob tem v domačem taboru najavljajo, da morajo popraviti borbenost v neposrednih medsebojnih dvobojih ena na ena, kar je v Glasgowu manjkalo. "Bili smo preveč popustljivi in nasprotnik je dobil energijo. Jasno je, da si oni želijo dvoboje, zelo agresivni pa so tudi tudi brez žoge," še pravi prvi mož vijoličaste stroke, ki kot eno od prednosti Maribora navaja nevarno igro ob prekinitvah. "A treba bo veliko napadati za kote in prekrške okrog njihovega kazenskega prostora. Nato rabimo izvajalca prostih strelov, ki je odličen. Naše prednosti in pomanjkljivosti moramo kompenzirati v moštvu."

2maribor dw
Jan Mlakar in Gregor Bajde-
Drago Wernig - TAKA
Igro bodo Štajerci seveda morali prilagoditi tudi postavitvi nasprotnika. "Moramo prebiti njihov prvi blok, če nas bodo visoko napadli, potem imamo vse možnosti in kvaliteto za uspeh, saj znamo dobro odigrati v medprostoru. Če se bodo zaprli in nam stisnili vezne igralce, bomo morali priložnosti iskati preko bokov. Nimajo veliko visokih igralcev, a imajo izredno hitre, zato bomo morali zelo paziti tudi na morebitne protinapade. Potrebna bo zelo raznovrstna igra, a ne vsakega malo, vsakega veliko. Moramo zmagati in za to bomo naredili vse," poudarja Darko Milanič.

Članki iz rubrike