stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 16.07.2018 10:40:22

Francoski časniki na SIJAJEN način poveličujejo nogometne junake (fotogalerija)

Reuters
Dan slave je prišel, je z verzom iz himne zmago francoskih nogometašev na svetovnem prvenstvu v Rusiji pospremil časnik Le Figaro.

Fotografija francoskega kapetana Huga Llorisa z dvignjenim pokalom je krasila tudi večino ostalih naslovnic, na katere so med drugim zapisali: Med zvezdami, Francija, ki zmaguje, Še enkrat, Cesarji in Ljubimo vas!

Na časniku Liberation je odjeknil naslov Še enkrat! Ob tem so zapisali, da mlada francoska ekipa na turnirju nikoli zares ni izpolnila potenciala, a je bilo to vseeno dovolj za zmago.

Le Journal du Dimanche je za zadnji strani k imenu časnika dodal dve zvezdici, zraven pa so objavili fotografijo, na kateri pokal v rokah drži Olivier Giroud. Ob tem so se pri časniku poigrali z dejstvom, da napadalec angleškega Chelsea nasprotnikove mreže na prvenstvu ni zatresel niti enkrat, a se je do pokala dokopal skoraj takoj po zmagi.

Na naslovnici so medtem objavili sliko navijačev, ki nazdravljajo ob slavoloku zmage in dodali: Francija, ki zmaguje.

Regionalni La Montagne se je poklonil "cesarjem", Le Parisien pa je ocenil, da so imeli francoski nogometaši po drugi zmagi na svetovnem prvenstvu "glave med zvezdami". Pariški časnik je izpostavil najboljšega mladega igralca turnirja Kyliana Mpabbeja, ki je prvi najstnik, ki je zadel v finalu svetovnega prvenstva po Peleju leta 1958. "Bil je vrhunski gol, še posebej zato, ker nam je dal krila," so dodali.

Šporni časnik L'Equipe je na naslovnici zapisal "večna sreča". Izpostavili so Paula Pogbaja, Mbappeja im Antoina Griezmanna, ki so se po oceni časnika zapisali med legende. "Ljubimo vas," pa je nogometašem prek naslovnice sporočil La Depeche.

Značke: francija, mediji, nogomet

Članki iz rubrike