stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 13.07.2018 07:34:56

PRIZNANJE! Angleški selektor pojasnil, zakaj je vselej zapustil prostor, če je zaslišal TO PESEM (video)

Angleži po porazu v polfinalu svetovnega prvenstva niso padli v depresijo, svojim ljubljencem, od katerih pred prvenstvom niti niso pričakovali odmevnega uspeha, nič ne zamerijo, predvsem pa slavijo selektorja Garetha Southgata, ki jim je vrnil vero v izbrano vrsto.

Ob vsej evforiji, ki je med prvenstvom zajela Anglijo, se je na vrhove glasbenih lestvic vrnila pesem skupine The Ligthning Seeds z naslovom "Three Lions" in znanim napevom "It's coming home, it's coming home, it's coming, football's coming home". Da nogomet oziroma pokal spet prihaja domov so Otočani prvič prepevali leta 1966 - ob 30. obletnici naslova svetovnih prvakov in pred evroskim prvenstvom na domačih tleh.

Selektor Southgate je nedavno priznal, da je pesem tistega leta zasovražil, da je v vseh teh letih ni mogel niti slišati. Zdaj, kot selektor, pa ji že lahko prisluhne. Sploh med letošnjim mundialom ji je spet dal priložnost. Zakaj? Ker se leta 1966 ne želi spominjati, saj je v polfinalu proti Nemčiji ravno on zgrešil odločilno enajstmetrovko.

southgate 2
Reuters



"Te pesmi nisem mogel poslušati vsaj 20 let. Za mene pač prinaša neke druge občutke, je pa lepo, da jo ljudje radi poslušajo," je dejal Southgate in še pojasnil, da je kar zapustil prostor, če jo je zaslišal. "Gre pravzaprav za himno, ki spremlja reprezentanco že kar nekaj časa, s tem pa s seboj tudi prinaša tudi nekaj težkih trenutkov." 

Članki iz rubrike