Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 12.07.2018 21:27:48

POHVALA, KI JE TUDI POVABILO? Mandžukića pohvalil tudi tisti, ki sicer hvali le samega sebe

Profimedia
Portugalski nogometni strateg Jose Mourinho je po zmagi Hrvaške nad Angleži v sredinem polfinalu SP pohvalil "zmagovalni instinkt" hrvaškega napadalca Maria Mandžukića, ki je v podaljšku dosegel zmagoviti zadetek. S tem je trener Manchester Uniteda dodatno podžgal govorice o morebitnem prestopu Hrvata k rdečim vragom.

"Čeprav je Mandžukić igral pod svojimi sposobnostmi, se je znašel ob nasprotnikovi napaki," so besede Mourinha prenesli britanski mediji. "Bil je izredno utrujen, ko pa se mu je pa ponudila priložnost, je žogo pospravil v mrežo," je ocenil po poročanju Manchester Evening News.

Mourinho je sicer kot ključni trenutek tekme označil izenačujoči zadetek Ivana Perišića v 68. minuti, saj je ta preobrnil potek igre. "Če bi bil naiven in ne bi imel toliko izkušenj, bi vam ob polčasu rekel, da je tekme konec. Ampak ni bilo tako. Angleži po vodstvu in nadvladi na zelenici niso uspeli priti do drugega zadetka. Ko pa je Hrvaška izenačila, je to njenim igralcem vlilo dodatne samozavesti in tekma se je popolnoma obrnila," je dejal.



"Na koncu je Hrvaška zasluženo zmagala. To je vidno iz statistike o strelih, posesti žoge, ki so se močno spremenili med tekmo," je še ocenil.

Mourinhove pohvale Mandžukića, ki klubski nogomet igra pri Juventusu, so na Otoku sicer še dodatno podžgale že nekaj tednov trajajoče govorice, da si Portugalec v vrste rdečih vragov močno želi 32-letnega napadalca. Po njihovem so se možnosti za takšen prestop še povečale potem, ko se je italijanski klub v napadu okrepil s Christianom Ronaldom.

Značke: nogomet, odzivi

Članki iz rubrike