požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.07.2018 20:55:13

Hrvati nezadovoljni, zahtevajo še

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je danes sporočila, da je od Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zahtevala dodatne vstopnice za zaključno tekmo letošnjega svetovnega prvenstva, v kateri se bosta v Moskvi v nedeljo pomerili Francija in Hrvaška. Obenem so na tekmo povabili bronaste ognjene s prvenstva v Franciji iz leta 1998.

HNS je poudarila, da so bile vstopnice za finalno tekmo za hrvaški sektor na stadionu Lužniki razprodane do 31. januarja letos, ko so bile prek Fife v prosti prodaji za hrvaške navijače. Zato so zahtevali dodatne vstopnice, kot so to storili tudi za polfinalno tekmo. Če bo in kdaj bo Fifa odobrila določeno število dodatnih vstopnic za hrvaške navijače, bodo sporočili na spletni strani HNS, na kateri bodo dodatne vstopnice tudi na voljo.

Zahvalili so se vsem navijačem, ki so takrat verjeli, da bo Hrvaška igrala v finalu ter že imajo vstopnico za "spektakularni spopad" s Francijo. Obenem so se zahvalil vsem navijačem za "fenomenalno podporo" hrvaškim nogometašem med svetovnim prvenstvom.

V posebni objavi na svoji spletni strani je HNS zapisala, da so na zgodovinsko tekmo proti Franciji povabili vse hrvaške nogometaše, ki so priborili bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 1998, na čelu s "trenerjem vseh trenerjev" Miroslavom Blaževićem Ćirom.



Med drugimi sta bila bronasta ognjena, takratni najboljši strelec prvenstva in sedanji predsednik HNS Davor Šuker, kot tudi nekdanji vratar in član strokovnega štaba hrvaške reprezentance v Rusiji Dražen Ladić. V ekipi so bili tudi Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Robert Jarni, Slaven Bilić in drugi.

Hrvaške turistične organizacije sporočajo, da je zanimanje navijačev za finalni ogled v Moskvi izjemno veliko, kljub temu, da enodnevni aranžmaji za polete iz Zagreba stanejo od 8000 do 12.000 kun (1080 do 1621 evrov). V potne stroške ni všteta cena vstopnice. Med drugim so napovedali možnost več kot šest čarterskih poletov iz Zagreba, kot je bilo prejšnjo sredo, ko so navijači kockastih pohiteli na tekmo proti Angliji.

HNS je za polfinalni ogled proti Angliji dobila približno 3000 dodatnih vstopnic. Za dražje je bilo potrebno odšteti 3526 kun (476 evrov), za cenejše pa 2101 kuno (284 evrov). Polfinalno tekmo je v živo spremljalo približno 10.000 hrvaških navijačev.

Značke: hrvaška, nogomet, zveza

Članki iz rubrike