Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.07.2018 19:53:29

Velenjčani že v naslednjem krogu

Grega Wernig
Nogometaši Rudarja so v prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij evropske lige premagali ekipo Tre Fiori iz San marina s 7:0 (1:0).

* Stadion ob jezeru, sodniki: L. Godinho, Campos, A. Godinho (vsi Portugalska).
* Strelci: 1:0 Tucić (33.), 2:0 Radić (48.), 3:0 Parfitt-Williams (49.), 4:0 Tučić (59.), 5:0 Della Valle (75. avtogol), 6:0 Radić (78.), 7:0 Solomun (84.).
* Rudar Velenje: Pridigar, Muić (od 57. Šimunac), Pišek, Trifkovič (od 64. Trifković), Parfitt-Williams, Radić, Bolha, Vasiljević, Tomašević, Tučić (od 72. Vodeb), Pušaver.
* Tre Fiori: Pizzolato, Andreini, Ghetti, Pasolini, Vassallo, Teodorani, Bologna (od 72. Della Valle), Filippi, Costantini, Merendino (od 52. Matteoni), De Angelis (od 81. Caforio).
* Rumeni kartoni: Solomoun; Pasolini, Constantini.

Rudar iz Velenja je evropsko pot začel kot izrazit favorit. Tekmec v prvem krogu kvalifikacij evropske lige je namreč skromni sanmarinski Tre Fiori, ki je doslej vselej izpadel v prvem kvalifikacijskem krogu evropskih tekmovanj, letos pa je v predkvalifikacijah pa je tokrat izločil valižanski Bala Town.



Domači nogometaši so potrebovali skoraj tretjino tekme, da so teoretično prednost spremenili v zadetek. Imeli so terensko premoč od začetnega žvižga sodnika, pred vratarjem Giorgijem Pizzolatom sta bila najbolj aktivna Damjan Trifković in Milan Tucić, a dolgo nista zadela cilja. Gostje so se branili, imeli pa so priložnost v 28. minuti, ko je moral po nezbranosti domače obrambe posredovati vratar Marko Pridigar.

Prvi gol so Velenjčani dosegli po 33 minutah tekme, strelec pa je bil Tucić. Kljub premoči je to ostal edini Rudarjev zadetek v tem delu igre.

Nato pa se je strelsko odrlo. V nadaljevanju tekme gostje niso dobro vedeli, od kod jim preti večja nevarnost. Enega od zadetkov, petega, so si pozneje zabili kar sami, toda že do takrat je bila tekma odločena. V le dveh minutah sta najprej v polno zadela Dominik Radić in Djair Parfitt-Williams v 48. in 49. minuti, Tucić, ki je igrišče zapustil v 72. minuti, pa je dodal svoj drugi zadetek na tekmi v 59.

Velenjčani so do konca prve polovice dvoboja praktično že potrdili uvrstitev v naslednji krog in obenem še poskrbeli za rekordno evropsko zmago. Radić je v 78. minuti tako kot Tucić dosegel še drugi gol na tekmi, piko na i za že skoraj povsem zanesljiv dvoboj drugega kvalifikacijskega kroga proti romunski ekipi FCSB oziroma Steaui pa je pred koncem tekme postavil Ante Solomun.

Članki iz rubrike