Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.07.2018 10:35:27

Hrvaškim medijem 'SE MEŠA' od SLAVJA, Hrvati, ki jih trese evforija, SAMOZAVESTNO NAPOVEDUJEJO: Finale bo ognjen!

Cropix
Hrvaška je v finalu nogometnega svetovnega prvenstva. Ne skrbite, ko boste prebrali takšen stavek, ne boste se kmalu zbudili in prekinili najlepšega sna, danes pomirja Novi list. "Ognjene legende, zdaj pa po zlato", piše Večernji list, ki poudarja, da je sredina zmaga nad Anglijo največja v zgodovini hrvaškega nogometa.

Noben stavek ne more približati niti opisati občutka, ko se je polfinalna tekma proti Angliji končala, igralci pohiteli eden drugemu v objem, navijači pa padli v trans. "Ta občutek, ko srce hoče skočiti iz kože in ko vse v telesu eksplodira od občutkov. Ko solze tečejo brez kakršnega koli nadzora. Ko se ponos razširja okrog tebe kot sevanje. Ko je težko obrzdati strasti in obdržati v sebi tisto racionalno", navaja reški časnik Novi list ter sklepa: "Naj bo kot večnost".

"Pazite se nas, Francozi, zdaj smo močnejši, pogumnejši, trdnejši in bolj nori kot kadar koli", je pa je tekmecem hrvaških nogometašev v nedeljskem finalu v Moskvi sporočil Večernji list. Spominja, da Hrvaška v petih tekmah doslej ni premagala Francije, zato ima še dodatni motiv. "Zmaga v finalu bo sladka in opojna kot najbolj fino francosko vino", dodaja v prispevku z naslovom "Veličastno". Poudarja, da "hrvaška sreča odmeva v vesolju".


Hrvaški finale je čudež, prekrasna pravljica v Moskvi, še korak do naslova svetovnih prvakov, ocenjuje Jutarnji list, ki poroča o "rdeče-beli rapsodiji". "Mi nimamo jedrske bombe, zato pa imamo jedrske igralce, ki jih je do zmage vodila hrvaška enotnost in vera v boga", je za zagrebški časnik povedal priljubljeni hrvaški trener Miroslav Ćiro Blažević, ki je na mundialu 1998 v Franciji s hrvaško nogometno reprezentanco osvojil bronasto medaljo.

Naši nogometaši so dosegli neverjeten uspeh, do živega jim niso mogli niti Angleži, izpostavlja Slobodna Dalmacija, ki poroča o evforiji, ki je v sredo zvečer zajela Hrvaško. "Proslavljalo se je na vsakem koraku, a eden najbolj norih in najbolj originalnih navijačev je bil Zagrebčan, ki je v avtomobilu sredi mesta pekel odojek z ražnja", še navaja splitski časnik, ki je objavil fotografijo osebnega avtomobila karavan, v katerem je bil v toplotno izoliranem zadnjem delu vozila ogenj in odojek na ražnju.

Hrvaški tisk danes tudi poroča, da so se na Hrvaškem med nogometnim prvenstvom do 7. julija (prvenstva bo konec v nedeljo, op. STA) s porabo približali rekordnim zneskom pred lanskim novoletnim praznikom. Davčna uprava je objavila podatek, da je sprejela računov za skoraj 13 milijard kun (1,75 milijarde evrov), kar je bilo za približno 110 milijonov evrov manj kot decembra lani. Obenem pa so med mundialom porabili za 95 milijonov evrov več kot v enakem obdobju lani, ko so seštevali predvsem denar od turizma.

Značke: hrvaška, nogomet, sp, tisk

Članki iz rubrike