Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.07.2018 11:12:53

Katar poziva k ukrepanju zoper nezakonite prenose nogometnih tekem

Organizatorji naslednjega nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju so organizacije in televizijske mreže pozvali k ukrepanju zoper nezakonite prenose nogometnih tekem. Zaradi diplomatskega spora med Katarjem in Savdsko Arabijo naj bi v slednji prenos tekem zagotavljal lokalni pobudnik, čeprav ima pravice v lasti katarsko podjetje.

Podjetje BeIN Media s sedežem v Katarju ima v lasti pravice za prenos turnirja v Rusiji po državah Bližnjega vzhoda in Severne Amerike, a zaradi diplomatskega spora med Katarjem in drugimi državami, vključno s Savdsko Arabijo, Egiptom, Bahrajnom in Združeni arabskimi emirati, tekme niso predvajane povsod.


V Savdski Arabiji naj bi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prenose tekem zagotavljal ponudnik BeoutQ, za to pa naj bi uporabljal signal podjetja BeIN.

Namestnik generalnega sekretarja organizacijskega komiteja turnirja v Katarju Nasser Al Khater meni, bi morali vsi zavzeti enotno stališče proti tovrstnim zlorabam pravic. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je BeoutQ že obtožila nezakonitega prenosa tekem, prav tako je takšno početje obsodila evropska Uefa.

Značke: nogomet, sp, katar

Članki iz rubrike