stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 11.07.2018 10:25:57

ZLATKO DEDIĆ je nedavno igral proti QARABAGU: Olimpija, pozor, vedeti morate, da ...

Wacker
Izkušeni koprski napadalec je spoznal kakovost drevišnjega nasprotnika Olimpije.

Ljubljančani drevi začenjajo evropsko pot, v Stožicah se bodo na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov pomerili s Qarabagom. Azerbajdžanci so se na obračun z Olimpijo pripravljali v Avstriji, kjer so med drugim odigrali prijateljsko tekmo z Innsbruckom, v dresu katerega sta zaigrala tudi Zlatko Dedić in povratnik Patrik Eler, mreži sta ostali nedotaknjeni.

"Dejstvo je, da so zelo dobra ekipa. Sicer je res, da so priprave začeli pred nami, kar je bilo na igrišču opazno, vendar to ne spreminja spoznanja o tem, da gre za kakovostno zasedbo. Ne poznam trenutne moči Olimpije, proti njej nisem igral, zato moštev med seboj ne morem primerjati, vsekakor pa je Qarabag močan in nevaren. Že to, da je v prejšnji sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov in dvakrat remiziral z madridskim Atleticom, je navsezadnje dovolj zgovoren podatek. Tudi na tržišču so zelo aktivni, lahko si privoščijo odlične igralce. Gre za zelo uigran kolektiv, ki ima v svojih vrstah nekaj izvrstnih posameznikov. Vsi po vrsti so tehnično odlično podkovani, ena od odlik je prav gotovo tudi hitrost. Prizadevajo si imeti kakovostno posest žoge, vendar se znajo odzvati tudi na pritisk nasprotnika. Nočejo si dovoliti pretiranega tveganja, iz težkega položaja se rešujejo z enostavnimi rešitvami. Ljubljančane gotovo čaka zahtevna naloga," o moči Azerbajdžancev pravi Zlatko Dedić, ki se je v Innsbrucku sicer znašel odlično.

"Vse je super. Lani sem prišel z namenom, da Innsbrucku pomagam pri vrnitvi med elito, cilj smo uresničili. Povrhu sem bil učinkovit, dosegel sem 19 golov in si prislužil naziv za najboljšega igralca lige. Tudi vse ostalo je na visoko ravni, res sem zelo zadovoljen. Če sem povsem iskren, sem pozitivno presenečen. Nisem pričakoval, da bo ravno tako, vendar je hkrati res, da gre za klub z dolgo tradicijo, ki je odlično organiziran. Tudi mesto je čudovito, kakovost življenja je na visoki ravni. Vse je tako, kot mora biti. Edina težava je ta, da je družina ostala v Frankfurtu, vendar smo kljub temu skupaj vsaj enkrat tedensko. To ni ravno prijetno, a bomo zdržali," je povedal izkušeni koprski napadalec, ki se pri 33 letih še ne spogleduje s koncem kariere. "Igral bom tako dolgo, dokler se bom čutil sposobnega. Dokler bom lahko na igrišču delal razliko. Svojemu telesu in telesni pripravljenosti posvečam veliko pozornosti, spremenil sem tudi prehrano, počutim se zares odlično."

Članki iz rubrike