nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 15.06.2018 19:31:41

Kakšna DRAMA! Izjemen zadetek globoko v sodnikovem podaljšku! A v LASTNO MREŽO! (video)

Reuters
Iranska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v St. Peterburgu premagala Maroko z 1:0 (0:0).

Maroko - Iran 0:1 (0:0)
* Stadion St. Peterburg, gledalcev 62.548, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelci: 0:1 Bouhaddouz (90./avtogol).
* Maroko: El Kajoui, N. Amrabat (od 76. S. Amrabat), Benatia, Saiss, Hakimi, El Ahmadi Boussoufa, Harit (od 82. Da Costa), Belhanda, Ziyech, El Kaabi (od 77. Bouhaddouz).
* Iran: Beiranvand, Rezaeian, Pouraliganji, Cheshmi, Hajisafi, Ebrahimi (od 79. Montazeri), Shojaei (od 67. Taremi), Jahanbakhsh (od 84. Ghoddoos), Ansarifard, Amiri, Azmoun.
* Rumeni kartoni: El Ahmadi; Shojaei, Jahanbakhsh, Ansarifard.
* Rdeči karton: /.

Edini zadetek je dosegel Aziz Bouhaddouz, ki je v peti minuti sodniškega dodatka zadel lastno mrežo. Ob 20.00 bo na sporedu še druga tekma v skupini B, v Sočiju se bosta pomerili Španija in Portugalska.


Maročani so bili na prvi medsebojni temi z Iranom tekmi v vlogi favorita, med drugim že več kot eno leto niso izgubili. Tokrat pa so kljub temu, da so bili nekoliko boljši tekmec v polju, na koncu morali priznati premoč Irana, ki je deloval nevarno posebej iz protinapadov. A iz teh mu ni uspelo doseči zadetka, prve tri točke v Rusiji jim je z avtogolom prinesel kar maroški reprezentant.

Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov. Maročani, ki so prevladovali v posesti žoge, so sicer silovito vstopili v tekmo, napadali, streljali, oblegali kazenski prostor Irana, a zadetka niso dosegli.

Najlepšo priložnost je v 19. minuti zapravil Mehdi Benatia. Ta je prišel do strela v zmedi v kazenskem prostoru, sprožil s približno desetih metrov, a je bil Alireza Beiranvand na mestu.

Iranci so se osredotočili predvsem na protinapade in v nekaterih pokazali, da znajo biti nevarni. Enega takšnih so izpeljali v 42. minuti, Sardar Azmoun je prišel sam pred Munirja El Kajouija, a mu ni uspelo zadeti, tako kot ne Alirezi Jahanbakhshu malce zatem.

V drugem polčasu so Maročani sprva znova uprizorili jalov pritisk, zatem pa se je nadaljevala predstava brez pravih priložnosti. Šele v 80. minuti je Hakim Ziyech močno sprožil z roba kazenskega prostora, a se je izkazal iranski vratar.

Ko je kazalo, da se bo tekma končala z 0:0, pa so v peti minuti sodniškega dodatka zadeli Iranci oziroma je z glavo zadel kar Maročan Bouhaddouz lastno mrežo po prostem strelu z leve strani in tako Iranu prinesel prvo zmago v Rusiji.

Značke: nogomet, sp, iran, maroko

Članki iz rubrike