profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 15.06.2018 15:40:29

Prvi novinec v domžalskem dresu: Iz Dinama prišel Američan hrvaških korenin

Grega Wernig
Priprave domžalskega moštva so v polnem teku, vse bolj popoln pa je tudi igralski kader, ki ga že čez mesec dni čaka prva evropska tekma v novi sezoni.

Po podaljšanju pogodb z Ibričićem, Širokom, Mulalićem in Kirmom je vodstvo kluba danes sklenilo nov dogovor, a tokrat z novincem v rumeni družini. Del slednje je namreč postal obetavni branilec Darick Kobie Morris, ki se v Domžale seli iz zagrebškega Dinama.


22-letni branilec ameriško-hrvaškega rodu je svojo nogometno pot začel v mladinskem pogonu Zagreba, kjer se je kalil do odhoda k mestnemu tekmecu Dinamu. Pri najboljšem hrvaškem klubu zadnjih let je najprej nastopal za mladince, v zadnjih sezonah je bil del B ekipe, ki je uspešno igrala v drugi hrvaški nogometni ligi, nekaj tekem pa je že odigral tudi za prvo moštvo Zagrebčanov.

“Srečen in ponosen sem, da bom odslej nosil domžalski dres. Klub zelo dobro poznam, zato vem, da gre za pravo okolje za razvoj mladih nogometašev. Veselim se že treningov in tekem z mojimi novimi soigralci, ki sem jih lahko pobližje spoznal že februarja, ko sem se tedaj še v dresu Dinama pomeril z njimi. Prihajam zelo motiviran in željan dela, ob tem se pa že veselim,“ je po sklenitvi triletnega dogovora dejal član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Hrvaške.

Značke: domžale, igralec, plts

Članki iz rubrike