podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 15.06.2018 15:39:30

Butcher prvič selektor, prevzel reprezentanco Filipinov

Legenda angleškega nogometa, zdaj 59-letni Terry Butcher, se bo prvič preizkusil v vlogi nogometnega selektorja. Nekdanji angleški kapetan, ki je nosil majice Ipswich Towna, Rangersov, Coventryja in Sunderlanda, je prevzel vodenje nogometne reprezentance Filipinov, s katero ima sila smele načrte, celo o preboju na mundial.

Pogled na statistiko takšnim načrtom ni naklonjen. Filipini na računalniški svetovni jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zasedajo 115. mesto. Čeprav gre za državo s stomilijonsko populacijo, se Filipini še nikoli niso prebili v prvo nogometno stoterico, velik uspeh pa je že sedanji težko priborjeni položaj.

Filipinci lahko o preboju na svetovno prvenstvo le sanjajo. Za zdaj bodo skušali nogometne sanje loviti v svojem premiernem nastopu na azijskem nogometnem prvenstvu prihodnjega januarja v Združenih arabskih emiratih.

Filipini bolj kot po zmagah slovijo po rekordnih porazih. Japonska je izbrano vrsto Filipinov 28. septembra 1967 v Tokiu porazila s kar 15:0.



"Filipini so se uvrstili na azijsko prvenstvo. Zakaj ne bi smeli pogledovati še višje od tega? To bi morali narediti," je dejal Butcher v video posnetku, ki so ga posredovali predstavniki filipinskega nogometa.

Butcher je na stolčku nasledil nekdanjega ameriškega kapetana Thomasa Dooleyja, ki je filipinsko izbrano vrsto vodil štiri leta ter jo za konec sodelovanja v azijskih kvalifikacijah popeljal na pot največjega uspeha doslej.

Prvi preizkus za v Singapurju rojenega Butcherja bo prvenstvo jugovzhodne Azije, novembrski AFF Suzuki Cup, januarja pa Filipince čaka ognjeni azijski krst v skupini s Kitajsko, Južno Korejo in Kirgizistanom.

Značke: nogomet, filipini

Članki iz rubrike