Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 07.06.2018 14:10:41

EDINSTVENO! Črnigoj in BOLEČ, doma narejen kos opreme: Pogosto SEM KRVAV, a mi je bolj všeč (foto)

Martin Metelko
Tudi v izbrani vrsti je Domen Črnigoj ostal zvest zelo nenavadni odločitvi.

Pri tej odločitvi vztraja že kar nekaj časa in zaradi nje ga človek zlahka razloči z vrha tribune, tudi če bi igralce videl zgolj od pasu navzdol. Oziroma, če se popravimo in preprečimo kakšne nečedne misli, bi ga razločili tudi, če bi nam nogometaše pokazali zgolj pod koleni. Tam so namreč običajne tiste klasične dokolenske nogometne nogavice – »štucne«, kot jim pravijo nogometaši sami –, pod njimi pa ne samo običajni, temveč obvezni ščitniki golenskih kosti.

Po pravilih Mednarodne nogometne zveze brez njih ni dovoljeno igrati uradne tekme, zato vsak dober poznavalec nogometnih zakonov pogleda zelo debelo, ko pod Črnigojevimi koleni zagleda bolj ali manj navadne nogavice, na videz celo povsem brez kakršnekoli zaščite. Ne gre zgolj za vprašanje pravil; kdorkoli je kdaj vsaj približno resno odigral nogometno tekmo, zelo dobro ve, da je nemogoče dobiti manj kot ducat močnih udarcev v golenico, da jih je ponavadi še več in da bolijo kot pregovorna svinja. Vprašanje igralcu, ki je del reprezentance postal s prihodom novega selektorja Tomaža Kavčiča, se je zato postavljalo samo od sebe in bi se nam zdelo izjemno zanimivo, tudi če mladenič s svojimi predstavami na krstnih tekmah ne bi izstopal.

»Marsikdo je že debelo pogledal in vprašal, a doslej še nikoli nisem dobil prepovedi nastopa. Nogavica namreč ni prazna, v njej imam ščitnik, je pa nekoliko nižji od običajnega in sem si ga sam naredil iz neke posebne pene,« je z veseljem pojasnil 22-letnik, ki že celo večnost igra v članskem nogometu, a je eden najmlajših članov izbrane vrste. In očitno tudi najpogumnejših, kajti taki improvizirani ščitniki prepustijo marsikateri udarec in med drugim dopustijo tudi prenekatero krvavitev med prenizko nogavico in kolenom.

Navsezadnje je Črnigoj krvavel (kar lahko vidite na fotografiji) tudi v Podgorici in na tamkajšnjem stadionu ob soočenju s tem dejstvom zgolj skomignil z rameni: »Res je, pogosto sem krvav, toda s tistimi klasičnimi ščitniki preprosto ne morem igrati. Tako mi je bolj všeč in res upam, da mi jih bodo vedno dovolili uporabljati,« je povedal mladenič, iz čigar pogleda človek hitro lahko sklepa, zakaj bolečino prenaša bolje od marsikoga. Težko boste našli tako izrazito podobo nekoga, ki ga – če ga ne bi poznali – zagotovo ne bi želeli srečati sami v temni ulici.

Članki iz rubrike