zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 07.06.2018 13:03:24

EGIPČANI SO ŠOKIRANI nad besedami ruskega branilca o Mohamedu Salahu

Profimedia
Ruska reprezentanca ima kot domačinka velike ambicije na svetovnem prvenstvu. Najmanj, kar ji mora uspeti, je napredovanje v končnico tekmovanja.

Jasno je, da ne bo lahko. Če lahko Rusi v skupini A kot avtsajderko označijo Savdsko Arabijo bosta Urugvaj in Egipt resna tekmeca, vsaj eden od te trojice pa bo po prvem delu moral končati z nastopi. Domačini bodo z Egiptom igrali 19. junija, to bo zanje druga tekma na prvenstvu (po otvoritveni s Savdijci), kot vse kaže, pa bo prav na tej tekmi zaigral tudi Mohamed Salah.

Najboljši egipčanski nogometaš in eden zvezdnikov tega mundiala je finale lige prvakov predčasno končal zaradi poškodbe. Očitno je bo uspel sanirati in svoji reprezentanci pomagati do dobre uvrstitve na svetovnem prvenstvu.

No, v taboru Rusije bi rajši videli, da Salah ne bi zaigral. Ko so ruski novinarji branilca Ilijo Kutepova vprašali, ali se kaj boji spretnega Egipčana, ki ga navsezadnje po medsebojnih tekmah Spartaka in Liverpoola tudi dobro pozna, je ta najprej opozoril, da je igral le na tekmi v Moskvi, ki se je končala z remijem (0:0), pri blamaži na Anfieldu (7:0) pa ni sodeloval.

"Glede na to, kar sem videl na teh tekmah, se Salaha prav nič ne bojim. Navsezadnje je pa Sergio Ramos lepo pokazal, kako se lahko zaustavi Salaha. Moram priznati, da nisem bil ravno nesrečen, ko se je Salah poškodoval v finalu lige prvakov," je s sporno izjavo Kutepov močno razjezil Egipčane.

No, ruski nogometaš je potem malo ublažil svoje besede, češ da Salahu želi čim prejšnje okrevanje. Celo tako močno je popravil svojo izjavo, da bi zdaj bil vesel, če bi lahko zaigral proti njemu na svetovnem prvenstvu: "Igranje proti takšnim mojstrom te lahko naredi boljšega."

ramos-salah

salah pm
Profimedia

salah poskodba 2
Reuters

Članki iz rubrike