Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 16.05.2018 10:56:20

Vrzite ju ven! V Nemčiji hajka proti dvema reprezentantoma, javnost kriči: 'Nočemo ju v elfu!'

Reuters
Še pred začetkom priprav nemške reprezentance je izbruhnil škandal, ki je močno razburil nemško javnost.

Razlog za to pa je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. S slednjim so se namreč med obiskom Velike Britanije v Londonu srečali tudi trije nogometaši, ki igrajo za angleške klube. Eden je Turek Cenk Tosun iz Evertona, druga dva pa sta Ilkay Gündogan (Manchester City) in Mesut Özil (Arsenal).

In pri slednjih, nemških reprezentantih s turškimi koreninami, se je v Nemčiji zapletlo. "Naj pojasnita, zakaj sta se srečala, mu podarila dres in se fotografirala s tem diktatorjem, ki zapira in pobija nedolžne ljudi in je Nemčiji očital nacistične metode!," vpijejo številni mediji v Nemčiji. "Če nista bila v to prisiljena z grožnjami njima ali sorodnikom, potem morata odgovarjati in svoje mora narediti nemška nogometna zveza," so še dodali. Posebej jih je zmotil napis na majici Gündogana, kjer je pisalo: "S spoštovanjem, mojemu predsedniku."

Predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel je igralca obtožil, da sta bila zmanipulirana v korist volilne kampanje Erdogana. "Zveza spoštuje poseben položaj naših igralcev z migrantskim ozadjem. Toda nogomet in zveza se zavzemata za vrednote, ki pri Erdoganu niso dovolj spoštovane. Zato ni dobro, da se naša igralca pustita manipulirata v korist njegove kampanje." Tudi direktor zveze Oliver Bierhoff se je oglasil in dejal, da se igralca očitno nista zavedala, kaj sta sprožila s fotografiranjem ter da se bo zveza o tem z njima pogovorila. Ali bo ostalo samo pri tem, bomo videli.

Članki iz rubrike