sebastjan cimerotić Odkrito.si

Sebastjan Cimirotič ima velike težave

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 23. maja

Philip Roth Svet24.si

Poslovil se je Philip Roth

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Burak Özçivit Njena.si

To je ženska, ki je spodila Buraka!

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

ue
ue
0 16.05.2018 10:56:20

Vrzite ju ven! V Nemčiji hajka proti dvema reprezentantoma, javnost kriči: 'Nočemo ju v elfu!'

Reuters
Še pred začetkom priprav nemške reprezentance je izbruhnil škandal, ki je močno razburil nemško javnost.

Razlog za to pa je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. S slednjim so se namreč med obiskom Velike Britanije v Londonu srečali tudi trije nogometaši, ki igrajo za angleške klube. Eden je Turek Cenk Tosun iz Evertona, druga dva pa sta Ilkay Gündogan (Manchester City) in Mesut Özil (Arsenal).

In pri slednjih, nemških reprezentantih s turškimi koreninami, se je v Nemčiji zapletlo. "Naj pojasnita, zakaj sta se srečala, mu podarila dres in se fotografirala s tem diktatorjem, ki zapira in pobija nedolžne ljudi in je Nemčiji očital nacistične metode!," vpijejo številni mediji v Nemčiji. "Če nista bila v to prisiljena z grožnjami njima ali sorodnikom, potem morata odgovarjati in svoje mora narediti nemška nogometna zveza," so še dodali. Posebej jih je zmotil napis na majici Gündogana, kjer je pisalo: "S spoštovanjem, mojemu predsedniku."

Predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel je igralca obtožil, da sta bila zmanipulirana v korist volilne kampanje Erdogana. "Zveza spoštuje poseben položaj naših igralcev z migrantskim ozadjem. Toda nogomet in zveza se zavzemata za vrednote, ki pri Erdoganu niso dovolj spoštovane. Zato ni dobro, da se naša igralca pustita manipulirata v korist njegove kampanje." Tudi direktor zveze Oliver Bierhoff se je oglasil in dejal, da se igralca očitno nista zavedala, kaj sta sprožila s fotografiranjem ter da se bo zveza o tem z njima pogovorila. Ali bo ostalo samo pri tem, bomo videli.

Članki iz rubrike