balmoral 2 profi Odkrito.si

Šokantna novica o smrti princa Philipa

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

vunjak dopust2 Svet24.si

FOTO: Dejan je vesel, da ga imajo za očetovega ...

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

ue
ue
0 16.05.2018 10:56:20

Vrzite ju ven! V Nemčiji hajka proti dvema reprezentantoma, javnost kriči: 'Nočemo ju v elfu!'

Reuters
Še pred začetkom priprav nemške reprezentance je izbruhnil škandal, ki je močno razburil nemško javnost.

Razlog za to pa je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. S slednjim so se namreč med obiskom Velike Britanije v Londonu srečali tudi trije nogometaši, ki igrajo za angleške klube. Eden je Turek Cenk Tosun iz Evertona, druga dva pa sta Ilkay Gündogan (Manchester City) in Mesut Özil (Arsenal).

In pri slednjih, nemških reprezentantih s turškimi koreninami, se je v Nemčiji zapletlo. "Naj pojasnita, zakaj sta se srečala, mu podarila dres in se fotografirala s tem diktatorjem, ki zapira in pobija nedolžne ljudi in je Nemčiji očital nacistične metode!," vpijejo številni mediji v Nemčiji. "Če nista bila v to prisiljena z grožnjami njima ali sorodnikom, potem morata odgovarjati in svoje mora narediti nemška nogometna zveza," so še dodali. Posebej jih je zmotil napis na majici Gündogana, kjer je pisalo: "S spoštovanjem, mojemu predsedniku."

Predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel je igralca obtožil, da sta bila zmanipulirana v korist volilne kampanje Erdogana. "Zveza spoštuje poseben položaj naših igralcev z migrantskim ozadjem. Toda nogomet in zveza se zavzemata za vrednote, ki pri Erdoganu niso dovolj spoštovane. Zato ni dobro, da se naša igralca pustita manipulirata v korist njegove kampanje." Tudi direktor zveze Oliver Bierhoff se je oglasil in dejal, da se igralca očitno nista zavedala, kaj sta sprožila s fotografiranjem ter da se bo zveza o tem z njima pogovorila. Ali bo ostalo samo pri tem, bomo videli.

Članki iz rubrike