900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.03.2018 08:14:16

Brazilci boljši od svetovnih prvakov, Rusi slabo proti Francozom

Poleg prijateljske nogometne tekme med Slovenijo in Belorusijo, ki so jo varovanci Tomaža Kavčiča v Stožicah izgubili z 0:2, je bilo danes na sporedu še nekaj zanimivih dvobojev. Tako so svetovni prvaki Nemci z 0:1 morali priznati premoč Brazilcem, edini gol na tekmi je v 37. minuti dosegel Gabriel Jesus.

Gostitelji letošnjega mundiala Rusi so morali doma z 1:3 priznati premoč Francozom. Slednje je v 40. minuti v St. Peterburgu v vodstvo popeljal zvezdnik PSG-ja Kylian Mbappe, Paul Pogba je devet minut kasneje povišal že na 2:0. Fedor Smolov je v 68. minuti znižal zaostanek gostiteljev, Mbappe pa je v 83. minuti spet stvari postavil na svoje mesto in žogo v gol domačih.


Angleži in Italijani so se razšli z neodločenim izidom 1:1, za Otočane je v 26. minuti na Wembleyju zadel Jamie Vardy, za Italijane pa je izid po enajstmetrovki v 87. minuti poravnal Lorenzo Insigne.

Romuni so doma z 1:0 ugnali Švede, gol je dosegel Dorin Rotariu v 57. minuti. Poplavo golov so videli Španci, ki so proti Argentini slavili zmago s kar 6:1 (2:1). Argentinci so tekmo odigrali brez Lionela Messija, kar so izkoristili Španci. Med strelce so se vpisali Isco s hat-trickom (27., 52., 75.), Diego Costa (12.), Thiago Alcantara (55.) in Iago Aspas (74.), medtem ko je častni zadetek za goste prispeval Nicolas Otamendi v 39. minuti.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike