Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 27.03.2018 20:27:47

HVALA, KAPETAN! Boštjan Cesar je odšel med LEGENDE! (foto)

Martin Metelko
V prijateljskem obračunu Slovenije in Belorusije je svoj debi pred domačimi gledalci doživel selektor Tomaž Kavčič. Hkrati pa je ta dvoboj predstavljal še en mejnik.

Od reprezentančnega dresa se je po uvodnih petih minutah srečanja namreč poslovil Boštjan Cesar. Petintridesetletni Ljubljančan je nocoj odigral svojo 101. tekmo za izbrano vrsto in je po številu nastopov za reprezentanco absolutni slovenski rekorder. Ob tem se lahko pohvali, da si s Timom Matavžem in Primožem Gliho z desetimi doseženimi zadetki deli šesto mesto na večni lestvici strelcev.


Član italijanskega prvoligaša Chieva je sicer želel nadaljevati reprezentančno pot, toda selektor Tomaž Kavčič se je odločil, da bo prednost dal drugim nogometašem. Cesar je selektorjevo odločitev sprejel in tako se je končala njegova petnajst let dolga reprezentančna zgodba.

"Ni mi bilo ne lahko ne težko. Ko veš, da je to zadnja tekma, po toliko letih, te malo stisne pri srcu. Nisem še izpustil solze, mogoče jo bom pa v slačilnici," je takoj po koncu svojega nastopa za TV Slovenija povedal Boštjan Cesar, ki je dodal, da je s ponosom nosil dres slovenske reprezentance. Izkušeni branilec bo odslej njen velik navijač.

Galerija

Članki iz rubrike