Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2017 16:03:31
Deli članek:

Kot da je z njim NEKAJ NAROBE: Bo eden najboljših poslov prestopnega roka neslavno propadel?

Reuters

Njegov prestop so mnogi označili za enega najboljših poslov poletja. Toda po treh mesecih je ljubezni očitno konec.

Celo prejšnjo sezono se je James Rodriguez glasno pritoževal, da bi rad zapustil Real, ker ne dobi želene minutaže. Poleti si je izboril, da mu je madridski klub omogočil menjavo okolja, za dve leti ga je posodil Bayernu.

Bavarci so galaktikom plačali trinajst milijonov evrov odškodnine, Kolumbijec pa je upal, da se začenja zgodba, ki ga bo vrnila v tisto pravo nogometno življenje. Toda samo tri mesece pozneje se stvari ponavljajo, James Rodriguez je nezadovoljen in bi rad zapustil Bavarsko. Doslej je zbral pet nastopov, samo eno srečanje je odigral do konca, v statistiko pa je vpisal zadetek in podajo. Skratka, skromno.

Že tako ima težave s prilagajanjem na življenje v Nemčiji, predvsem mu ne ustrezata hladnejša klima in dejstvo, da se s soigralci ne more pogovarjati v svojem jeziku. Po zamenjavi Carla Ancelottija pa se je 26-letni krilni napadalec ustrašil, da bo pod vodstvom Juppa Heynckesa njegova minutaža še manjša, poleg tega bo slednji verjetno največ govoril v nemščini. Zato želi Rodriguez nazaj v Real.

Tam ga najbrž ne želijo, trener Zinedine Zidane mu ni zaupal, poleg tega je v prednosti tudi Marco Asensio. Verjetno bo edina možnost, da ga klub poleti proda, toda njegova cena bo veliko nižja od vsote, ki jo je Real zanj odštel leta 2014, Monaco je s prodajo takrat iztržil kar 75 milijonov evrov.