Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.10.2017 12:22:10
Deli članek:

SRHLJIV POSNETEK z La Bombonere. Kako varen je kultni stadion? Nekateri se proti Peruju bojijo TRAGEDIJE! (video)

Reuters

Napetost v pričakovanju spopada Argentina – Peru narašča, a jih ni malo, ki se bojijo močno načetega objekta.

Poročali smo že, da so Argentinci pred četrtkovo odločilno tekmo kvalifikacij proti Peruju na sloviti La Bomboneri mobilizirali vse razpoložljive sile in povlekli nekatere redko videne ukrepe. Tekmece čaka navijaški pekel, ki bo nekaj posebnega. Zveza je ponudila 6000 kart skupini La Doce, najbolj vročekrvnim pristašem Boca Juniors, vstop bo mogoč le v barvah argentinske reprezentance, medtem ko so ženskam z otroki praktično prepovedali obisk tekme oziroma jim ga odsvetovali. Da, tako vroče bo, tako peklensko, vse z namenom, da bi Lionel Messi in soigralci osvojili tako zelo pomembne točke v boju za odhod na svetovno prvenstvo.

Sicer pa je dejstvo, da je kultni stadion že dodobra dotrajan, zgrajen je bil leta 1940. Tekme Boce so razprodane, navijači nenehno skačejo in popolnoma jasno, da vse to mora pustiti posledice, toda video posnetek enega od navijačev z nedeljske tekme Boca Juniors - Chacarita Juniors (1:0), ki na strašljiv način razkriva, v kakšnem stanju je objekt. Razpoke pod tribunami so vse večje, stene se ob skakanju navijačev dobesedno premikajo in ni jih malo, ki so ob pogledu posnetka v strahu, da bi se lahko ob zelo izrazitem skakanju navijačev od prve do zadnje minute na tekmi s Perujem zgodila tudi tragedija ...

Četrti Peru in peta Argentina imata dva kroga pred koncem po 24 točk, z eno manj jima sledi Čile, Paragvaj na sedmem pa jih ima 21. V Rusijo neposredno vodijo prva štiri mesta, peto pelje v dodatne kvalifikacije.