Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
04.10.2017 10:08:21
Deli članek:

Brez zadržkov in SKRAJNO ODKRITO! Miha Mevlja o reprezentanci, Katancu, sebi kot VZORU HVALEŽNOSTI in SPORNI potezi soigralca

Martin Metelko

Na poti na Slovaško je postal član najbogatejšega ruskega kluba z Robertom Mancinijem in Branislavom Ivanovićem, čeprav je ravno v tistem času veljalo, da takega prestopa iz reprezentančnega tabora ni mogoče urediti. V Trnavi je zabil avtogol, čeprav je dolgo veljalo, da so Slovaki zmagoviti zadetek dosegli sami. Predvsem pa je nekdo, ki ga je Srečko Katanec postavil za vzor in ki vzorno tudi pričakuje srečanji z Anglijo in Škotsko. Brez zadržkov je Miha Mevlja spregovoril o vsem tem in še marsičem.

Med prejšnjo reprezentančno akcijo je vaš prestop v Zenit močno presenetil slovensko javnost. V kolikšni meri je presenetil vas? Je to nekaj, kar se je pletlo oziroma kuhalo že prej in kar ste v zadnjih avgustovskih dneh le dokončali ali je prišlo iznenada?
Ko sem zapustil Rusijo in prišel na reprezentančni zbor, se mi ni niti sanjalo, da bi lahko prišlo do česa takega. Ta ideja sploh še ni obstajala, zanjo nisem niti slišal, dokler me niso poklicali v Slovenijo. Izvedel sem v zadnjih dneh prestopnega roka in nato zadevo izpeljal ravno na dan, ko smo potovali na Slovaško. Na srečo se je na daljavo vse uredilo tako, da sem lahko naredil ta korak, ki je za mojo kariero zelo pomemben.

Čudno, da vam za urejanje prestopa ni bilo treba zapustiti reprezentance. Nekdo drug zaradi podobnega prestopa sploh ni prišel v izbrano vrsto. Taka je bila vsaj tedanja razlaga …
Joj, res ne bi polemiziral, zdaj ste me dobro postavili v zoprn položaj. Glejte, tako je, vsak ve zase, kaj, kako in zakaj dela. Ne vem, kaj naj vam rečem …

Naj poenostavim: vi niste zapustili reprezentance in ste izpeljali velik, odmeven prestop?
Gladko in brez težav sem ga izpeljal, to je dejstvo.

In ste dokaz, da je bilo v istem času iz iste reprezentance to povsem mogoče.
Verjetno sem res tak dokaz. In še enkrat poudarjam, da ima vsak svoj način. Vsak dela, kar želi.

Vas lahko najprej vprašam o Sankt Peterburgu in šele nato o Zenitu? Zame eno najlepših mest na svetu, za marsikoga drugega prav tako.
Kar lahko povem po prvih nekaj tednih, je, da je vtis resnično imeniten. Sicer nekomu, ki pride tako na hitro, ni lahko; dali so me v sijajen hotel v centru mesta, moral sem urediti ogromno dokumentacije in formalnosti, tako da tudi časa nisem imel veliko. Zdaj imam svoje stanovanje, počasi se privajam, spoznavam mesto in resnično lahko rečem, da je nekaj prav posebnega, marsikomu nepredstavljivega.

MANCINI? IVANOVIĆ? PRI OBEH JE JEZIKOVNA PREDNOST

Zagotovo pa je tudi Zenit velik korak naprej v drugačnem, športnem pomenu?
Vsekakor. Zagotovo poznate povezave kluba z vodilnimi elementi ruskega gospodarstva in verjetno ni treba izgubljati besed o tem, kako je organiziran klub in kaj vse omogoča nogometašem. Edina igralčeva skrb je trenirati in igrati, vse drugo je urejeno brezhibno, vse je na resnično najvišji ravni. Predstavljam si, da je v Evropi le malo klubov, kjer je tako dobro poskrbljeno za vse, kar človeku pride na misel.

Kako so vas sprejeli v tem klubu, so vas hitro vzeli za svojega?
Od prvega trenutka se počutim zelo dobrodošlega, takoj sem se počutil kot enakovreden član slačilnice in ekipe. Vse je v najlepšem redu, vse je tako, kot mora biti.

Trener je veliko svetovno ime Roberto Mancini, a hkrati je tudi nekdo, s katerim se kot Primorec zagotovo lahko pogovarjate kar v njegovem, italijanskem jeziku.
...

CELOTEN POGOVOR Z MIHO MEVLJO SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Martin Metelko