Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.09.2017 14:09:20
Deli članek:

Katanec ODGOVARJA na očitke, da ne zna ustvariti vzdušja kot Kokoškov: Povem vam, kaj je imel on, jaz pa NIMAM! Pa tudi košarka je ...

Srečko Katanec se je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil seznam vpoklicanih nogometašev za tekmi z Anglijo in Škotsko, med drugim govoril tudi o vzdušju v reprezentanci.

V zadnjih dneh, ko so slovenske ljubitelje športa tako zelo navduševali košarkarji s svojim uspehom in z zlato kolajno, so se v javnosti pojavile številne primerjave med Igorjem Kokoškovim, ki je uspel poleg zmagovalcev ustvariti tudi ekipo prijateljev, oziroma bratov, kot so se sami poimenovali, in Srečkom Katancem.

Mnogi so slednjemu očitali, da za razliko od Kokoškova ne zna ustvariti prave kemije med igralce in pravega vzdušja. Katanec je odgovoril tudi na te očitke: "Čestitke Kokoškovu in košarkarjem, desetkrat kapo dol. Delat primerjavo z nogometno in košarkarsko reprezentanco, je kot primerjati zemljo in luno. Kokoškov je imel fante na voljo dva meseca, v tem času lahko ustvari novega igralca v taktičnem in tehničnem pogledu, lahko ustvarja atmosfero. Mi se zberemo v ponedeljek, imamo v torek trening in v četrtek igramo tekmo. Tri leta je eno in isto - zberemo se na vsake tri mesece, imamo dva treninga. Pri nas je klima odlična. Eden ali dva igralca ne bosta pokvarila klime, ravno zaradi tega nekoga ni na seznamu," je pojasnil Katanec.