Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.09.2017 10:45:44
Deli članek:

SMEJALI se boste še JUTRI! Zvezdnik Napolija želel posvetiti gol poškodovanemu soigralcu, toda ... Kar je naredil, je ZA CRKNIT' (foto)

Saj to ne more biti res. A vendar je.

Napoli je na torkovi tekmi lige prvakov premagal Feyenoord, zmago pa so modri izpod Vezuva posvetili svojemu poškodovanemu nogometašu, nesrečnemu Poljaku Arkadiuszu Miliku. Predvsem pa mu je želel zadetek posvetiti njegov kolega v neapeljskem napadu, italijanski zvezdnik Lorenzo Insigne. In ko je dejansko zadel, je že imel pripravljeno prav posebno proslavljanje. Lepo, čustveno, toda ... Tudi tako z veeeeliko napako.

Insigne je navdušeno stekel proti klopi, tam ga je čakal pripravljen dres in Italijan ga je želel dvigniti proti navijačem. Taka proslavljanja s posvetitvami smo že videli, pa naj gre za dvigovanje lastnega dresa (nekako v slogu Lionela Messija) ali za dvigovanje poškodovanega, umrlega, na tak ali drugačen način odsotnega in užaloščenega. Toda ko je Insigne Milikov dres dejansko dvignil, je svet spoznal neaj neverjetnega.

Na dresu je bila namreč napačna številka, predvsem pa je bil napisan priimek Zielinski. Da, prav tako nogometaš Napolija. Da, prav tako Poljak. Ne, nikakor ne Milik. Seveda je Insigne takoj postal izrazita tarča posmeha, toda le redko kdo meni, da je za veliko napako kriv Insigne. Tisti, ki zagovarjajo njegovo kratko pamet, se sicer smejijo, da je zanj Poljak pač Poljak, a bolj verjetno je, da je Poljak pač Poljak za koga drugega, za katerega od ekonomov.

No, morda pa je prišlo do kakšne naključne napake, čeprav je res malo verjetno, da bi namesto Poljakovega dresa v primeru naključja prišlo do zamenjave ravno z dresom drugega Poljaka. Prav tako malo verjetno pa je, da se je iz Insigneja nekdo grdo pošalil.