elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 03.06.2017 16:45:23

Kako je Aleksander Čeferin navdušil Otočane, čeprav mu ti sploh niso dodelili glasov na volitvah

Tit Košir
Predsednik krovne evropske nogometne organizacije Uefe Aleksander Čeferin je navdušil otoške medije, ko je spregovoril za BBC.

Pred drevišnjim vrhuncem evropske klubske sezone, finalom lige prvakov v Cardiffu, podprl Evropo v boju za svetovno prvenstvo leta 2030. Čeferin meni, da pri dodeljevanju prvenstva ne bi smel odločati samo denar.

V pogovoru za BBC je dejal, da je prišel čas za novo svetovno prvenstvo v Angliji, zato bo Uefa podprla morebitno kandidaturo te zveze za uvedbo mundial leta 2030.

"Anglija si zasluži, da bi spet postala prizorišče svetovnega prvenstva. Prepričan sem, da so organizacijsko sposobni za kaj takega. Če se bodo v Angliji odločili za to, jih bomo v Uefi podprli," je dejal Čeferin. Anglija je prvič in zadnjič gostila nogometno SP leta 1966.

Ob tem je prvi mož Uefe namignil, da bi bil čas, da SP čez 13 let dobi Evropa. "Mislim, da je leta 2030 spet na vrsti evropski prireditelj. Zato se bomo za kandidata iz našega okolja močno borili," še dodaja Slovenec na vrhu Uefe.

Po pravilih krovne svetovne zveze Fife, ki prireditelje SP menja po celinskem načelu, Evropa nima možnosti za prvenstvo leta 2026 (SP 2018 bo v Rusiji, 2022 pa v Katarju). Za to tekmovanje je najmočnejši kandidat skupni projekt ZDA, Mehike in Kanade, za leto 2030 pa naj bi bili zelo zagreti v Urugvaju in Argentini.

Ob namigih, da v igro vstopajo Kitajci z zelo močnimi pokrovitelji, pa je Čeferin dejal, da se pravil ne sme spreminjati samo zaradi tega, ker ima nekdo močno sponzorsko podporo. "SP mora dobiti država, ki ima najboljšo kandidaturo," o tej temi pravi Čeferin.

Spomnimo, da na volitvah sredi septembra lani Aleksander Čeferin ni dobil glasova s strani angleške nogometne zveze (FA).

Značke: nogomet, sp

Članki iz rubrike