Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.06.2017 08:32:12
Deli članek:

Zlatko Zahovič o molku in Agimu Ibraimiju: Če bi to povedal, bi bil isti kot ...

Športni direktor Maribora je spregovoril in udaril. Kot vedno, na vso moč in brez varčevanja.

Minilo je že več kot eno leto, vprašanja o Agimu Ibraimiju in Mariboru pa niso potihnila. Zlatko Zahović je moral v velikem intervjuju za Večer govoriti tudi o tem. In ni bil tiho, kot ob medijskem molku. A je govoril tudi o medijskem molku.

"Vse je bilo povedano. A nihče noče poslušati. Zakaj bi govoril za medije, če vlečejo iz povedanega minimum? V svetu nogometa nisem edini, ki imam tak primer. Eden prvih je Mourinho. On na svojih tiskovnih konferencah pove vse o stroki, a ga ne razumejo. Kar govori, je fenomenalno. Ker novinarji ne razumejo, izvlečejo minimum, obračajo besede. Mourinho je v Angliji eden izmed mnogih, v Sloveniji pa sem jaz sam. Zakaj bi se boril? V enem letu sem mogoče dvakrat bral slovenske medije, niti televizije ne gledam. Enosmerni promet je." 


Agim ostaja tema, a zaključena, kot pravi športni direktor slovenskih državnih prvakov. "To je zame zaključeno. O tem se ne pogovarjam z nikomer, niti v družbi, tudi tu se ne bom. Konec."

"Vse je bilo povedano. Vi svoje umazano perilo, svoje težave, perete v javnosti? Pišete o tem? Kaj naj naredim? Naj vse povem? Kako se je kdo obnašal, kaj smo polirali, kaj je bilo narobe, kateri incidenti so bili, koga vse smo zaščitili v kakšnih situacijah? Če bi to povedal, bi bil isti kot ... Tega od mene ne boste slišali."

Drago Wernig - TAKA


In kaj potemtakem meni o govoricah, da se Ibraimi vrača v Maribor? "Ne berem. Pravočasno boste izvedeli, kdo prihaja in kdo odhaja. Ulica pa govori marsikaj."

Celoten intervju z Zlatkom Zahovićem si lahko preberete v tiskani izdaji Večera in na njihovi spletni strani.