Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
16.11.2016 08:56:40
Deli članek:

Senzacionalna predstava: Takšnega Messija pa že dolgo nismo videli! (foto)

Argentina je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo vknjižila pomembno zmago, blestel pa je predvsem Lionel Messi.

Če je bil Lionel Messi v preteklosti pogosto kritiziran s strani navijačev argentinske reprezentance, pa mu na tekmi proti Kolumbiji niso imeli ničesar za očitati. Argentina je slavila s 3:0, prav pri vseh zadetkih pa je imel prste vmes zvezdnik Barcelone. Prvega je na izjemen način dosegel s prostega strela, pri ostalih dveh pa je prispeval podajo. To pa niso bili njegovi edini vrhunci, saj je na tekmi poskrbel še za številne druge atraktivne poteze.

Zdaj so Argentinci na petem mestu, ki v Južni Ameriki prinaša dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP, prve štiri ekipe se bodo tja uvrstile neposredno. Za zdaj so na teh mestih Brazilija, Urugvaj, Ekvador in Čile.

Brazilci so se utrdili na prvem mestu po zmagi v gosteh proti Peruju z 2:0 (0:0), v polno sta zadela Gabriel Jesus (58.) in Renato Augusto (78.). Čile pa je s 3:1 premagal Urugvaj. Za Čilence je dvakrat v polno zadel Alexis Sanchez (60., 75.), ki je zdaj s 36 reprezentančnimi zadetki le še za enega oddaljen od rekorderja ekipe Marcela Salasa.

Spodrsljaja Kolumbije, ki je zdaj šesta na lestvici, pa ni izkoristil njej prvi zasledovalec Paragvaj; ta je namreč v Boliviji klonil z 0:1 in ostal pri 15 točkah. Ekvador je zadnjeuvrščeno Venezuelo odpravil s 3:0.