Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
15.11.2016 16:59:43
Deli članek:

Prava drama v družini srbskega nogometaša: 'Stara, ubili so nama sina!'

Reuters
Dušan Tadić na tekmi z Walesom

Scena iz Cardiffa, ko je velški branilec Neil Taylor z grobim startom zlomil nos Srbu Dušanu Tadiću, je izzvala ogorčenje, pa tudi strah njegovih staršev.

Ti so si tekmo ogledali doma v Bački Topoli in gledali, kako z obraza njihovega sina škropi kri. Taylor ob tem ni dobil niti rumenega kartona, Joe Ledley in Gareth Bale pa sta se ob tem le zlobno nasmihala.

Petar Tadić (65), oče reprezentanta orlov, je za portal Alo! pojasnil, kaj sta ob tem doživljala s soprogo Marijo: "V tej 35. minuti sva oba skočila in zavpila: 'Ubili so nama sina!' Mučno je gledati lastnega otroka, kako leži v mlaki krvi. Marija je jokala in stokala po hiši, nisem je mogel umiriti, na koncu je morala vzeti uspavalno tableto. Ko ga je Taylor zadel, je tudi naju zabolela glava. Jokala je tudi snaha Dragana, moja vnuka Vasilije (8) in Veljko (5), pa sta hotela, da se znajdeta v Walesu in premlatita Taylorja. Počutili smo se mučno, po tekmi nihče ni mogel spati."

Oče je z razumevanjem sprejel reakcijo sina, ki je ozmerjal Taylorja: "Moj Dule ni maščevalen. Vedno igra moško, a nikoli ne vstopa v duele z namero, da bi koga poškodoval. Ni bil edini, ki se je znašel na udaru Valežanov, ti so podrli tudi Ivanovića, Maksimovića, Rukavino, Mitrovića so vlekli skozi celotno tekmo. Taylor od sodnika ni dobil niti opomina, čeprav se po novih pravilih udarec v glavo, ki izzove krvavitev, sankcionira z rdečim kartonom."

Oče Petar je tudi razložil, kakšna je bila sinova reakcija, ko sta se slišala po tekmi. "Vprašal sem ga, kako nos, pa mi je odgovoril: 'Čale, pusti nos, glavno je, da smo ostali neporaženi! Poškodba se bo pozdravila, važna je točka.' Ko ga je selektor Muslin vprašal, ali potrebuje menjavo, o tem ni hotel ničesar slišati. Všeč mi je, da imam sina, ki je pravi delavec na igrišču," je še dejal Petar Tadić, ki ga je razveselila tudi informacija, da sinu vendarle ne bo potrebno na operacijo, čeprav ima nosno kost zlomljeno.