Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.11.2016 12:17:06
Deli članek:

Argentinski selektor presenetil z izbiro

Pred Argentinci je zelo pomembna tekma v kvalifikacijah za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu.

Gavči, ki so v dozdajšnjih desetih nastopih zbrali 16 točk (4-4-2), na lestvici zasedajo šele šesto mesto, v noči na petek pa jih čaka gostovanje pri vodilnih Brazilcih.

Selektor argentinske reprezentance Edgardo Bauza je rojake pred dvobojem presenetil, ko v udarni enajsterici ni našel mesta za enega najboljših igralcev premier lige Sergia Agüera. Članu Manchester Cityja v zadnjem času v reprezentančnem dresu ne gre vse po načrtih, prav tako pa je ob zadnjem domačem porazu s Paragvajem zapravil enajstmetrovko.

To pomeni, da bosta v napadu igrala Lionel Messi in Gonzalo Higuain. Na sredini igrišča bosta Javier Mascherano in Lucas Biglia, medtem ko bosta krilni poziciji zasedla Angel Di Maria (levo) in Enzo Perez (desno).

"Di Mario in Pereza sem izbral zaradi njune fizične moči, s katero bosta držala naš ritem," je izbor utemeljil argentinski selektor in dodal: "Perez je v reprezentanci na tej poziciji igral pred dvema letoma, gre pa za mesto, na katerem je začel kariero. Bolj razmišljam o našem nasprotniku in o tem, da si ne smemo privoščiti napak iz prejšnjih tekem, ki smo jih izgubili."