Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
09.11.2016 20:17:31
Deli članek:

Elsner o Gancu na preizkušnji pri Olimpiji: Slika je obetavna

AZ Alkmaar

Z nogometaši Olimpije trenira tudi mladi nogometaš iz Gane.

Selektorji (po navadi) v reprezentance kličejo najboljše nogometaše. V luči tega bi lahko rekli, da je Olimpija na preizkušnjo povabila dobrega nogometaša. Issah Abass sicer v svoji karieri še nikdar ni zaigral za gansko reprezentanco, saj je ne nazadnje star šele 18 let, je bil pa v preteklosti reden član številnih mlajših selekcij. Igral je v kvalifikacijah za resna tekmovanja, zabijal je gole in si tudi po zaslugi predstav v ganskem dresu lani priigral preizkušnjo na Nizozemskem.

Ker še ni bil polnoleten, do prestopa v AZ Alkmaar ni prišlo, zdaj je in takšne ovire za njegovo selitev v Evropo ni več. Ključno vprašanje je seveda, ali bo napadalec prepričal vodilne može Olimpije. Na uvodnih treningih, na katerih je sodeloval, je pustil povsem soliden vtis, zato so se Ljubljančani tudi odločili, da ga še ne bodo poslali nazaj domov.

TUDI NA TEKMI NE ZGOLJ NA TRENINGIH
"Po tako kratkem času je izredno nehvaležno dati kakšno konkretnejšo oceno," je dejal trener zmajev Luka Elsner in nadaljeval: "Fanta smo zadržali tudi v času reprezentančnega premora, saj ga želimo videti tudi v akciji na tekmi, in ne zgolj na treningih. Glede na to, da smo v teh dneh na treningih delali zelo specifične stvari, in tudi glede na to, da gre za šele 18-letnega nogometaša, pa lahko rečem, da je slika dokaj obetavna."

Abass torej ostaja v Ljubljani, zaigral naj bi tudi na petkovi tekmi s Chievom; vprašanje je le, koliko časa bo še tukaj. Ali bo kljub "podaljšanem bivanju" odšel že dokaj kmalu ali pa se bodo pri Olimpiji odločili, da ga bodo s pogodbo zadržali za leto, dve, morda več. Na končni odgovor bo treba še malce počakati.