Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.10.2016 12:09:52
Deli članek:

Rudi Zavrl: Katanec je sijajen trener, še vedno je številka 1!

Arsen Perić

Nekdanji predsednik NZS Rudi Zavrl je z ostrimi besedami obtožil dejanje Kevina Kampla, ki se je odpovedal reprezentančni akciji in odkrito stopil na stran Srečka Katanca.

Rudi Zavrl je nekdanji funkcionar NZS, ki je bil predsednik slovenske nogometne zveze v časih prve in druge slovenske pravljice. Prav on je bil na čelu NZS, ko je leta 2002 med svetovnim prvenstvom izbruhnil prepir med Zlatkom Zahovićem in Srečkom Katancem. Takrat se je Zavrl odkrito postavil na stran slovenskega selektorja, enako je storil tudi tokrat ob "aferi Kampl". 

"Ne bi rekel, da je Kampl že tako velik zvezdnik, da bi si lahko dovolil to, kar je naredil. Res je, da igra v prvi nemški ligi in je dober, čeprav za moje kriterije igra nenavaden nogomet, a morda bo to, da ga ne bo zraven, celo dobro," je za Siol povedal nekdanji prvi mož NZS. 

"Vedno sem na strani trenerjev, ko pride do česa takšnega. Za mene je Srečko še vedno sijajen trener. Tak, kot je bil pred desetletjem in več. Po vseh kriterijih je v Sloveniji še vedno številka ena," je vnovič odkrito v bran Katancu stopil Zavrl, ki se je spomnil tudi na neprijetne dogodke iz leta 2002: "Postavil sem se na Srečkovo stran, saj sem se odločil, da se bom postavil na stran trenerja. Če bi delal drugače, bi porušil hierarhijo. To je bila zelo travmatična izkušnja. Zame, za njiju in za celotno slovensko javnost. Bili smo še zelo mlada nogometna država, praktično debitantka, bili smo unikum."