Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
07.10.2016 21:31:39
Deli članek:

Ne kaosa in stresa, potrebujemo mir

Grega Wernig

Koprčani so začeli novo poglavje. Vajeti je v svoje roke prevzel Igor Pamić, slačilnica pa po še eni v nizu sprememb v prvi vrsti upa, da je s 46-letnim hrvaškim strokovnjakom iz Žminja pred ekipo naposled daljše mirnejše obdobje.

Že dolgo ni skrivnost, da je novi trener Kopra Igor Pamić, ki je nasledil Milana Obradovića. Oliver Bogatinov je bil vmesna rešitev, direktor nogometne akademije na Bonifiki je opravil nalogo žrtvenega jagnjeta, zdaj je v glavni vlogi nekdanji hrvaški reprezentant, ki se je s svojimi novimi varovanci prvič srečal v torek in pljunil v roke.

"Po nekaj treningih je kakopak težko govoriti o tem, kaj prinaša nov trener. Vsekakor neko novo energijo, kako bo vse skupaj videti na igrišču, pa bomo šele videli. Zdaj se spoznavamo in privajamo na nov način dela," pravi Jaka Štromajer, ki pa si želi predvsem enega – miru. "Potrebujemo ga, zelo ga potrebujemo. Roko na srce, zaradi hitrih menjav trenerja je situacija malce kaotična. Ni lahko v enem tednu sodelovati s tremi trenerji, vse to na ekipo deluje precej stresno. To seveda ni dobro in res je kot na dlani, da potrebujemo predvsem mir in delo na dolgi rok. Dejstvo je, da ekipa ima potencial. Ima ga ogromno, o tem ni niti najmanjšega dvoma, a da bi ga razkrila v pravšnji meri in unovčila, mora imeti ustrezne pogoje. Skupaj s trenerjem. Res močno verjamem, da znova začenjamo mirnejše obdobje," razmišlja izkušeni napadalec, ki ob pogledu na lestvico razumljivo ne more biti navdušen: "Začetek prvenstva je bil obetaven, ohranjali smo stik z vrhom lestvice, na zadnjih štirih preizkušnjah smo pokazali premalo. Toda nič še ni izgubljenega. Tekem in točk je še veliko, postoriti je mogoče še marsikaj." Če bo le dovolj miru ...