Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2016 20:42:45
Deli članek:

Najdražji v PLTS? Med top 10 zgolj Olimpija in Maribor

Nikola Miljković

Kdo so najdražji nogometaši slovenskega državnega prvenstva?

Potem ko se je v Prvo ligo Telekom Slovenije preselil Danijel Pranjić, svoj čas celo nogometaš Bayerna in standardni hrvaški reprezentant, se kakopak poraja vprašanje: je Hrvat zdaj novi najdražji nogometaš v slovenskem prvenstvu? Odgovor je – negativen. Še več, Pranjića sploh ni med desetimi najdražjimi, vsaj tako igralce pri nas vrednoti specializirani portal Transfermarkt.

Že 34-letnega Pranjića najdemo šele na 17. mestu najdražjih nogometašev PLTS, med najdražjimi desetimi pa so zgolj člani Olimpije in Maribora. Prvo mesto si delijo kar štirje: Nemanja Mitrović in Blessing Eleke iz Ljubljane in Izraelca iz Maribora Marwan Kabha ter Sintayehu Sallalich, vsi so vredni po 1,000.000 evrov. Tudi na petem mestu so štirje, trije so člani Olimpije (Leon Benko, Andraž Kirm, Etien Velikonja), eden prihaja iz Maribora (Aleš Mertelj), vsi so ovrednoteni na 800.000 evrov. Top 10 zaključujeta mariborska nogometaša Aleksander Rajčević in Damjan Bohar s tržno vrednostjo v višini 750.000 evrov.

Prvi izven najdražje deseterice je spet član Olimpije, in sicer Rok Kronaveter, ki je vreden 700.000 evrov. Zagotovo vas bo presenetilo, kdo je prvi, ki ni član ali Olimpije ali Maribora. Na 12. mestu najdemo Vedrana Turkalja, 28-letnega branilca iz Hrvaške, ki je član Aluminija. Slednji nikdar v karieri ni bil član zvenečega kluba, zato je njegova cena (600.000 evrov) zagotovo presenečenje. A hkrati dokaz, da omenjene spletne strani vendarle ne gre jemati smrtno resno …

Pa še tole. Najdražjo ekipo v PLTS ima še vedno Maribor (12,2 milijona evrov), Olimpija je druga z 11 milijoni evrov, tretje so Domžale (5,75 milijona evrov).

Transfermarkt