Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 03.09.2016 17:37:37

Katanec: Prebral sem, da zmaga ne bi bila dobra. Ampak jaz si jo želim (foto)

Nikola Miljković
Slovenski nogometaši dobro pripravljeni za zmagovit začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Slovenska nogometna reprezentanca je že v Vilni, kjer jo v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času čaka uvodna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Zadnja opažanja pred dvobojem z Litvo sta razkrila selektor Srečko Katanec in kapetan Boštjan Cesar, ki poudarjata, da so dobro pripravljeni za ugoden razplet.

cesar ilicic nm
Nikola Miljković
"Ta teden smo se dobro pripravljali. Vemo, kaj nas čaka, poznamo tekmeca že od prej. Litovci imajo novega selektorja in nekaj sprememb, ampak mi moramo gledati na našo igro, poskusiti od začetka do konca igrati agresivno in zmagati," je uvodoma na novinarski konferenci povedal Boštjan Cesar.


"Pričakujem težko tekmo. Vemo, da so nasprotniki zgoščeni, da imajo na bokih dobre, hitre igralce. V vseh fazah moramo biti na najvišji ravni. Tako smo se tudi pripravljali. Vemo, kako pomembno je, da dobro začnemo kvalifikacije. Favoriti smo na papirju, ampak to moramo pokazati na igrišču. Prepričan sem, da bo vsak dal svoj maksimum, in bo tako lažje prišlo do ugodnega rezultata," je še dejal kapetan in dodal, "da igranje na umetni travi, tudi ob napovedanem dežju, ne bi smelo preveč vplivati na podobo moštva, saj bo za oboje enako."

verbic kampl nm
Nikola Miljković
Srečko Katanec je še enkrat poudaril dobro pripravo svojih fantov. "Mislim, da smo se res dobro pripravili. Fantje so delali zavzeto, osredotočeno. Pričakujem dobro tekmo. Seveda pa je nogomet taka igra, da lahko prinese marsikaj. Ampak mislim, da smo v dobri formi in pričakujem temu primerno igro. Rezultat pa je potem odvisen od marsikaterega dejavnika. Toda fantje so res delali tako, kot morajo. Mislim, da bodo dobri," je poudaril selektor in v smehu zaključil: "Prebral sem, da zmaga jutri za Slovenijo ne bi bila dobra, glede na statistiko. Češ, da smo največje uspehe dosegli takrat, ko smo izgubili uvodno preizkušnjo. To sem prebral, ampak jaz si vseeno želim zmago."

Galerija

Članki iz rubrike