Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
03.09.2016 12:02:11
Deli članek:

Srebrnič: Naj govorijo, kar hočejo. Tako pač je!

Nikola Miljković

Goričani so znova prijetno presenečenje uvodnega dela prvenstva. Tako kot v pretekli sezoni. Modro-beli med reprezentančnim premorom uživajo na vrhu lestvice, kjer se kakopak odlično počutijo, toda Miran Srebrnič opozarja, da bo treba postoriti še marsikaj.

"Nismo evforični, razmišljati moramo zgolj in samo o vsaki naslednji preizkušnji," se je odzval dobro razpoloženi Miran Srebrnič, ko nas je zanimalo, kakšen je pogled z vrha. Tovrstnih floskul od goriškega trenerja do zdaj vendarle nismo bili navajeni. "Lepo je, seveda je lepo. Prijetno je dosegati dobre rezultate, ki so vsekakor tudi potrditev našega dela. Ampak hkrati se moramo zavedati, da v športu zgodovina ne šteje in da se je treba nenehno potrjevati. Hočem biti realen in ostati trdno na tleh in želim si, da bi bilo tako tudi z igralci. Dozdajšnji dosežki pa so gotovo pravšnja spodbuda za naprej," je pristavil nekdanji odlični branilec.
 
Razpoloženje v ekipi je kajpada uvrstitvi primerno. "Ne samo zdaj, slačilnico je tudi prej odlikovalo odlično ozračje. In seveda si bomo prizadevali, da bi ga ohranili. Iz porazov ne smemo delati tragedij, a tudi po zmagah ne smemo lebdeti med oblaki. Je pa popolnoma jasno, da uspehi pozitivno vplivajo na samozavest in omogočajo več sproščenosti, ki je na igrišču nadvse pomembna. Sposobnosti igralcev se ne spreminjajo, spreminja se le vera v lastne sposobnosti, obenem mora seveda pristop biti vedno na najvišji ravni. Od tega v niti enem trenutku ne smemo odstopiti," pravi Miran Srebrnič in o motivaciji dodaja: "Naj govori kdorkoli karkoli hoče, toda motivacija igralcev proti Mariboru ali Krškemu ni enaka. In s tem nikogar nočem podcenjevati, tako pač je. Resda nihče ne gre na igrišče z idejo, da bi pokazal samo 60 ali 70 odstotkov svojih sposobnosti, ampak to je očitno nekje v podzavesti. Kakšen je recept, da bi to lahko odpravili? Opozarjanje in še enkrat opozarjanje."

Nikola Miljković
Poleg tekem na igrišču Gorica bije boj tudi ob njem, sanacija bo trajala še nekaj časa. "Dejstvo je, da moramo na finančnem področju še vedno popravljati napake iz preteklosti, kar seveda vpliva na delovanje kluba. Zadnja plača denimo zamuja, toda uprava se zares trudi in vsi skupaj moramo malce potrpeti in biti potrpežljivi. Brez tega ne bo šlo," opozarja Miran Srebrnič, ki ne skriva, da vodilnega položaja na lestvici ob reprezentančnem premoru ni pričakoval: "Ne, nisem, sem pa vedel, da smo sestavili zanimivo ekipo, ki ima potencial. Verjel sem, da lahko kaj storimo, da smo lahko na visoki ravni. Nekatere stvari so nam dobro uspele, posamezne so se nam tudi poklopile. Reprezentančni premor za nas gotovo ni prišel v pravem trenutku, sicer pa so uvodni krogi zelo nazorno razkrili, kako zelo je liga izenačena in da lahko vsak premaga vsakega. Mi smo vse točke osvojili na zelo težak način in tudi tekme, na katerih smo ostali praznih rok, so bile vse po vrsti nadvse izenačene."

 
Goričani so se v zadnjih dveh domačih obračunih veselili velikih skalpov. Najprej so orožje položili Mariborčani in nato še Domžalčani, modro-beli so obakrat pokazali kakovost, s katero se v preteklosti niso mogli ravno pohvaliti. Po izenačenju tekmecev, ki so prevladovali na igrišču, se jim je uspelo pobrati do tolikšne mere, da so osvojili ves izkupiček. "Razumljivo je, da sem s takšnim odzivom ekipe v zahtevnem položaju neizmerno zadovoljen. To so trenutki, ko te lahko prejeti gol dokončno 'zabije', nam je uspelo najti izhod iz nastalih preglavic. Dvignili smo se in oba dvoboja v končnici odigrali zelo dobro, napadalno. To so gotovo dobre stvari, vendar ne smemo zanemariti, da so se nam dogajale tudi slabše, ki jih moramo odpraviti."

Prav tako kot odziv ekipe trenerja veseli odziv gledalcev, ki je v mestu vrtnic pogosto vsaj malce problematičen: "Drži, da se zadeve spreminjajo. Na zadnjih tekmah je bilo čutiti energijo, ki nam veliko pomeni. Gledalci so očitno prepoznali požrtvovalnost igralcev, njihov odnos do klubskega dresa, in to znajo spoštovati."