Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.07.2016 10:11:51
Deli članek:

Slovenec kandidat za selektorja Nigerije

John Obi Mikel

Ali bo zvezdniško nigerijsko reprezentanco v prihodnje vodil strokovnjak s sončne strani Alp?

Nigerija je v iskanju novega selektorja, saj je Salisu Yusuf namreč zgolj začasna rešitev. Toda časa ni več veliko, saj se bodo v Afriki že v začetku oktobra začele kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

So se pa v afriških medijih že pojavila imena nekaterih kandidatov, med katerimi še največ pozornosti pritegne Slovenec Ivo Šajh. Gre za nekdanjega starega znanca afriških zelenic, saj je leta 2009 z moštvom Kano Pillars zabeležil velik uspeh, ko se je uvrstil v polfinale tamkajšnje lige prvakov, nato pa se iz neznanih razlogov razšel s klubom. Na slovenskem prvoligaškem prizorišču smo ga pred več kot 20 leti spoznali na klopi Potrošnika iz Beltincev.

Afriški mediji še dodajajo, da ima že izbranega tudi pomočnika in svetovalca. Če bo resnično izbran za naslednjega selektorja, potem mu bo s klopi pomagal Baba Mohamed Ganaru, svetovala pa mu bosta nekdanji predsednik nigerijske nogometne zveze Ibrahim Galadima in nekdanji predsednik Kana Pillars Tukur Babangida.

Enainšestdesetletni slovenski strokovnjak namerava sicer vnesti še nekaj sprememb, med drugim iz Evrope pripeljati trenerja za vratarje, saj po njegovem mnenju Nigerijci niso dovolj strokovno podkovani za to službo.