Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.07.2016 20:52:36
Deli članek:

Paranoja ali potreba? Blindirani francoski treningi pred Islandijo zaradi krtov!?

Francoska izbrana vrsta je zadnje treninga opravila v popolni osami in pod najstrožjim nadzorom.

Ne, ne gre za dodatne varnostne ukrepe zaradi terorističnih groženj, tudi ne za kaj podobnega. Gre preprosto za to, da je selektor Didier Deschamps prepričan, da so imele nekatere medijske hiše pred prejšnjimi tekmami skrivne oglednike, tako imenovane krte, in da so se dokopale do najbolj zaupnih informacij. 

Kot verjame prvi mož francoske stroke, je nekatere odločitve predvsem pred tekmo z Irsko zaupal le nogometašem in najbližjim sodelavcem na sicer zaprtih treningih, pa so se vseeno znašle v časopisih in pomagale Ircem do zelo uspešnega prvega polčasa osmine finala. 

Zato je okrepljena varnostna služba v pričakovanju četrtfinalnega obračuna z Islandijo zaprla vse dostope in pospešeno išče tudi morebitne skrivne vsiljivce v taboru francoske reprezentance. "Islandija ni v četrtfinalu po naključju, moramo zadržati svoje skrivnosti zase," poudarja. 

Mnogi se sprašujejo, ali je selektor preveč paranoičen in ali ni sposoben priznati, da je bil obupen prvi polčas proti Irski preprosto njegova napaka. Pojavile pa so se tudi teorije zarote, češ da se izdajalec domovine v podobi kakšnega krta morda skriva znotraj, torej v reprezentančnih vrstah.